Skidanje šminke: sve što ste hteli da znate

Ne znamo da li spadaš u one koji se šminkaju na svakodnevnom nivou ili si pak u drugoj grupi onih koji radije koriste šminku samo za neke posebne prilike ili u izlascima vikendom. Međutim, jedno je sigurno, skidanje šminke ne smeš da preskačeš ni u kom slučaju.

 

Koliko god da ti se činilo bezazlenim i nevažnim da ne skineš kompletnu šminku samo to jedno veče, uveravamo te da su posledice velike i dugotrajne.

Šta se dešava tvojoj koži ako preskačeš skidanje šminke?

Ako povremeno ili stalno preskačeš ovaj esencijalni deo bjuti rutine, onda nemoj da se iznenadiš ukoliko na svom licu primetiš sitne borice, da ti je koža postala isušena i manje elastična. Ako ne vodiš računa o koži svog lica i ostavljaš makeup preparate da prenoće, nemoj ni da se čudiš ako osetiš pod rukom da ti je koža odjednom postala masnija ili grublja. O flekama na licu i promeni pigmentacije kože da ne pričamo…

Naše ćelije kože se u toku noći obnavljaju, a ako ostaviš šminku na licu, omešćeš taj proces. Šminka će zapušiti tvoje pore, a to može prerasti u ozbiljnije probleme sa kožom. Pa onda, nakon svega ovoga što si pročitala, da li i dalje imaš dileme o tome da li je baš toliko bitno skinuti šminku pre odlaska u krevet?

 

Kako izabrati pravo sredstvo za skidanje šminke

Kozmetičke kompanije odavno su uvidele značaj preparata za skidanje šminke, pa je i njihov izbor preparata za skidanje šminke veliki i raznovrstan.  

Koristi samo preparate za skidanje šminke koji nisu na bazi alkohola

Obavezno biraj isključivo samo preparate koji nisu na bazi alkohola. Alkohol može samo dodatno da isuši ili još gore iziritira tvoju kožu, a naročito osetljivi predeo oko očiju.

Odaberi sredstvo za skidanje šminke u odnosu na tip svoje kože

Kao što ti je za odabir odgovarajućeg pudera neophodno da prvo odrediš svoj tip kože, tako je i neophodno da biraš samo one proizvode za čišćenje lica koji su u skladu sa tvojim tipom kože.

Sredstva za skidanje šminke

Odmah na početku da naglasimo da vlažna maramica, koja ti je verovatno prva pala na pamet nije sredstvo za skidanje šminke. Ona ne uklanja šminku, već samo površinski sloj, a ostatak šminke će ti se zadržati u porama. Ne veruješ nam na reč? Nakon vlažne maramice, uzmi tupfer i neko drugo sredstvo i ponovo pređi čitavo lice samo sa njim. Koje boje je tupfer?

 

Micelarna voda

Ako tražiš najbolje sredstvo za skidanje šminke, preporučujemo ti ovo kozmetičko čudo. Micelarna voda ne sadrži nikakve štetne agense, koji ti mogu izazvati neprijatne alergije i reakcije na licu. Ona u isto vreme i hidrira i čisti tvoju kožu, pa nema potrebe za umivanjem, kao kod druge većine preparata, mada ti preporučujemo da ipak nežno opereš lice mlakom vodom.

Mleko za skidanje šminke

Ovo sredstvo za skidanje šminke naročito preporučujemo u slučaju skidanja maskare, senke i ajlajnera. Mleko odnosno losion za skidanje šminke je blago, a efikasno sredstvo. Koristi ga uz pomoć tupfera ili vate i nežnim pokretima ukloni šminku sa lica.

 

Neguj svoju kožu svakodnevno na odgovarajući način uz pomoć ovih proizvoda bez obzira na brzinu svoje svakodnevnice. Isplatiće ti se!

Pročitaj još: Maske za lice: sve što ste želeli da znate!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy Purete Thermale

  Poručite odmah
 • Vichy Purete Thermale 3in1

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Micellar Water Ultra

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Physiological Cleansing Milk

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Effaclar Gel

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Effaclar Micellar Water Ultra

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Effaclar H Hydrating Cleansing Cream

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Micellar Water Gel

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, zaštita kože, dnevna rutina, večernja rutina, skidanje šminke, osetljiva koža, čišćenje lica, nega lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...