Vodič za mame: kozmetika za bebe

U današnje vreme kada postoji ogroman broj proizvoda za negu kože, mamama, a naročito mladim, sigurno je teško da izaberu ono najbolje za svoju bebu. A ukoliko beba ima problem sa atopičnom kožom, izbor je još teži! Prošlo je vreme kada se jedan proizvod koristio za kompletnu negu, pa je kozmetika za bebe doživela pravi procvat u proteklih par decenija. Baš zbog toga smo napravili ovaj vodič za mame, u kome ćemo preporučiti proizvode koji će bebe obožavati, ali i objasniti kako i zašto koristiti kozmetiku za bebe. 

Vodič za mame: kozmetika za bebe

Zašto bebina koža zahteva posebnu negu?

Osim što je izuzetno nežna, bebina koža u prvim mesecima zahteva blagu negu, zbog još uvek nerazvijenog imunog sistema. Zato je najbolje koristiti proizvode koji nemaju jak miris, koji su prilagođeni osetljivoj bebinoj koži. Takođe, pri kupovini obavezno dobro pročitaj etiketu i kupi proizvod na kome piše „Hypoallergenic“. Ova oznaka znači da je proizvod hipoalergenski, odnosno da je verovatnoća da će beba biti alergična na ovaj proizvod dosta manja u odnosu na proizvode bez „Hypoallergenic“ oznake. Takođe, ono sa čime se roditelji sve češće susreću jeste atopija, odnosno, atopična koža kod beba i dece kojoj je potrebna pravilna nega specijalno kreiranim proizvodima za ovaj tip kože.

 

Reši naš kviz i otkrij koji bebi proizvod najviše odgovara tvojoj bebi

Kako bi bila sto posto sigurna koji proizvod da kupiš, reši naš kviz i saznaj koji tačno proizvod odgovara tvojoj bebi!

Koža tvoje bebe je:

a. Jako suva i grupa na dodir

b. Mekana i nežna

c. Malo grublja na prevojima kože

Da li u tvojoj porodici postoje slučajevi atopične kože?

a. Da

b. Ne

c. Da, ali u daljoj porodici

Tvoja beba ima osip:

a. Često

b. Nikad

c. Izuzetno retko

Da li si ikada primetila crvene pečate na koži tvoje bebe?

a. Da, često ih primećujem

b. Ne, nikada se nisu javili na koži moje bebe

c. Ponekad se javi blago crvenilo koje brzo nestane

Tvoja beba se češe:

a. Izuzetno često

b. Skoro nikada

c. Ponekad kada je iritirana spoljašnjim faktorom (odećom ili slično)

Najviše odgovora pod A: Tvoja beba ima kožu sklonu atopiji

Ako imaš najviše odgovora pod A, tvoja beba ima kožu sklunu atopiji. Sve češće prisutno, ovo stanje pogađa jedno od petoro dece, a glavni simptomi su uporan svrab, suvoća kože ili vidljiv ekcem. Atopična koža često se javlja na obrazima, prevojima kože na vratu, ruku, nogu ili temenu glave. Međutim, kvalitetna kozmetika za bebe i pravilna nega mogu značajno ublažiti simptome, zbog čega je neophodno birati adekvatne proizvode, na kojima je jasno označeno da su kreirani baš za atopijsku kožu, a evo koje ti mi preporučujemo:

Mixa Atopiance ulje za kupanje i tuširanje

Kao što smo već rekli, atopija se sve češće javlja kod beba, a atopijska koža zahteva posebnu negu. Zbog toga je Mixa kreirala umirujuće, hipoalergeno ulje za kupanje koje brzo i dugotrajno umiruje kožu sklonu atopiji. Formula ovog ulja sadrži hranljivi omega 8 kompleks, obogaćen sa 8 komplementarnih masnih kiselina idealan za atopičnu kožu.

 

Mixa Atopiance mleko za telo

Nakon kupke ili tuširanja, atopičnu kožu potrebno je nahraniti mlekom za telo. Baš kao i ulje za kupanje namenjeno atopičnoj koži i Mixa Atopiance mleko za telo sadrži omega 8 kompleks koji umiruje i hrani suvu i osetljivu atopičnu kožu. Ovaj proizvod namenjen je bebama, ali i odraslima, pa ga i ti možeš koristiti, što je izuzetno praktično.

Najviše odgovora pod B: Koža tvoje bebe je normalna

Ako imaš najviše odgovora pod B, koža tvoje bebe je normalna i ne zahteva dodatnu negu. Mi ti ipak preporučujemo proizvod specijalno kreiran za nežnu bebinu kožu:

Mixa Baby gel za telo i kosu bez sapuna

Ovaj hipoalergenski gel za telo i kosu, izuzetno je blage formule i ne sadrži sapun. Tekstura mu je kremasta i nežna, a nakon upotrebe, bebina koža je hidrirana i negovana. Formula je obogaćena lipidima i uljem slatkog badema koje pruža negu i zaštitu. Mixa Baby gel za telo i kosu prilagođen je osetljivoj koži, a formula je testirana od strane dermatologa, ali i oftalmologa. Ne nadražuje oči, pa će kupanje (nadamo se) proći bez suza.

 

Najviše odgovora pod C: koža tvoje bebe je osetljiva

Najviše odgovora pod C govori da kože tvoje bebe nije sklona atopijskom dermatitisu, ali da je ipak nešto osetljivija od normalne. Zbog toga ti preporučujemo ove proizvode za negu:

Mixa Baby nežan šampon bez sapuna

Nežna bebina koža temena glave, takođe zahteva posebnu negu. Iako je Mixa Baby gel za telo i kosu odličan izbor, možeš isprobati i Mixa šampon za bebe sa posebnim sastavom koji sadrži micelarne čestice pomoću kojih se nečistoća otklanja nežno, bez trljanja, a pena se lako ispira. Nakon pranja, kosa se ne mrsi, mekana je i zdrava.

 

Mixa Baby nežan gel za tuširanje

Mixa gel za kupanje obogaćen je uljima i glicerinom, u isto vreme čisti kožu, hrani je i neguje. Ova kupka posebna je po tome što pomaže jačanje zaštitne barijere kože i sprečava svrab koji se javlja kod izuzetno suve kože. Iako je namenjen deci, ovaj proizvod je idealan za celu porodicu.

Vodič za mame: kozmetika za bebe

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Baby Atopiance Calming Body Balm

  Poručite odmah
 • Mixa Baby Atopiance Soothing Cleansing Oil

  Poručite odmah
 • Mixa Baby Gel For Body And Hair Soap-Free Surgras

  Poručite odmah
 • Mixa Baby Micellar Shampoo

  Poručite odmah
 • Mixa Baby Foaming Oil Bath And Shower

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, Mixa, nega kože, kozmetika za bebe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Borba sa vlagom: Najbolji anti-frizz proizvodi za negu kose

Ne dopusti da trud uložen u ispravljanje i stilizovanje kose bude uzaludan! Izdvojili smo najbolje anti-frizz proizvode koji će omogućiti da tvoja fri...