Zaštita od sunca – Zaštiti kožu uz pomoć maglice za lice

Vedri i sunčani dani su pred nama, a kada se okreneš oko sebe i vidiš da su tmurna i neraspoložena lica zamenili osmesi, a tamne i jednobojne nijanse outfit-a, boje duge, onda je sigurno - došlo je vreme za uživanje na suncu.

Međutim, jako je važno da i pored uživanja vodiš računa o svom zdravlju i koži. Zaštita od sunca je obavezna! Štetno sunčevo UV zračenje i zaštita kože su prosto neizbežni, ali i nerazdvojivi.

 

Zaštita od UV zračenja

Zaštita od UV zračenja nije samo još jedna fraza, već ju je potrebno shvatiti ozbiljno. Ma koliko ti delovali bezazleno ovi sunčevi zraci koji prijaju tvojoj koži, toliko treba da budeš svesna i onih štetnih UVA i UVB sunčevih zraka. UVB zraci podstiču tamnjenje kože, ali su i glavni uzrok opekotina od sunca, dok su UVA zraci bezbolni, ali štetniji jer prodiru dublje kroz tvoju kožu.

Preteranim izlaganjem kože suncu, bez ikakve zaštite, rizikuješ nastanak opekotina, kao i retkih tipova fotodermatitisa, kao što je lupus. Tu su takođe i problemi koji se tiču promena u pigmentaciji tvoje kože, u vidu flekica na koži, ali i drugih ozbiljnijih problema kao što su vitiligo, fotosenzitivnost i još mnogi drugi potencijalni problemi.

 

Dugoročne posledice po tvoju kožu su neizbežne

Ako te i dalje nismo uverili po pitanju važnosti zaštite od sunca, onda će ti biti žao za nekoliko godina kada na svojoj koži vidiš i osetiš promene koje će se neminovno pojaviti. Samo neki od dugoročnih štetnih uticaja izlaganja suncu bez ikakve zaštite su žućkasti ten, duboke bore i vidni gubitak elastičnosti kože, a na žalost, ako se ne štitiš na pravi način, može doći i do onog najgoreg, raka kože.

Pravilna zaštita od sunca

Kako bi pravilno zaštitila kožu od sunca, nekada je dovoljno samo da izbegavaš da provodiš one najudarnije štetne sate na suncu, kada je ono najjače i da potražiš hlad. Ako to nisi u mogućnosti, trebalo bi da ti uvek na raspologanju budu ili krema za sunčanje, sprej za sunčanje, fluid za sunčanje ili gel za sunčanje, a možeš i da isprobaš još noviji vid zaštite od sunca – maglicu za lice.

Zaštita od sunca – Zaštiti kožu uz pomoć maglice za lice

LRP Anthelios Maglica za lice

La Roche Posay zaštita od sunca je u svoju Anthelios liniju proizvoda, poznatu u oblasti foto-dermatologije, dodala još jedan vid zaštite od sunca. U pitanju je nevidljiva osvežavajuća maglica za lice protiv sjaja, sa dodatkom termalne vode, pogodna za osetljivu kožu. Ova maglica sadrži SPF faktor 50 i možeš je pronaći u vidu brzo upijajućeg zaštitnog spreja. Ono što ovu vodicu čini posebnom, jeste airlicium tehnologija, uz pomoć koje se matifikacione mikročestice trenutno apsorbuju i na taj način kontrolišu sjaj na koži (sebum, mast, znoj i vlagu).

 

Ova maglica za lice se izuzetno lako nanosi, dovoljno je da je samo dobro protreseš pre upotrebe i pre izlaganja suncu, naneseš obilno na celo lice, držeći bočicu na udaljenosti od 15 cm, od lica.

Neka zadnji korak tvoje beauty rutine ovog proleća bude onaj koji često zanemariš posebno dok maštaš o plaži, a koračaš gradskim ulicama po vrućem asfaltu. Bez obzira gde se nalazila, krema sa zaštitnim faktorom obavezan je dodatak za tvoju torbicu!

Anthelios nevidljivi i osvežavajući sprej za lice za SPF 50+ biće tvoj odličan izbor jer štiti osetljivu kožu i kožu koja je sklona alergiji na sunce pružajući joj izrazito visoku UVA zaštitu s minimalnim brojem sastojaka (bez mirisa, bez parabena, nekomedogeno, testirano pod dermatološkim nadzorom). 

Da li bi i ti isprobala ovaj najnoviji vid zaštite od sunca? Piši nam u komentarima!

Pogledaj još: Šta je serum za lice i zašto treba da ga koristiš

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Roche Posay Anthelios Fresh Invisible Mist

    Poručite odmah

Povezane teme: zaštita kože, leto, proleće, dnevna rutina, osetljiva koža, La Roche-Posay , krema za lice, nega lica, krema za sunčanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš blistavu kožu? Vreme je za letnju dozu Vitamina C!

Blistava koža je letnji imperativ! A evo i kako do nje...