Zaštita od sunca: ne zaboravite osetljive predele poput onih oko očiju!

Dok razmišljamo o letnjem make-up-u,  ne zaboravimo da je zaštita od sunca jedna od najvažnijih tema. Najbitnija stavka u zaštiti kože je svakako činjenica da nije sva koža ista. Ovde ne pominjemo samo tip, već i razliku u područjima.

Osetljivija od drugih

 

Neka područja su znatno osetljivija od drugih. Baš takav je predeo oko očiju i usana. Znamo da su to mesta gde se najlakše pojavi herpes koji ume da nam uništi raspoloženje na nekoliko dana.

Nekako, iako su ovo najosetljivija područja, na njih često zaboravimo kad je u pitanju zaštita od sunca.

Pored opekotina, ubrzanog starenja, preterano izlaganje suncu može doneti ozbiljnije posledice po zdravlje.​

Oči

Koža oko očiju je tanja i osjetljivija. Ovde će nam se najpre videti prve bore, a korektor vrlo često kupujemo baš zbog ovoog dela.

Peckanje?

 

Da li se i ti prilično plašiš peckanja pa pomalo izbegavaš da kremu sa zaštitnim faktorom naneseš oko očiju?

Nema razloga, bitno je samo da biraš blage proizvode, a koji obezbeđuju punu zaštitu. Postoje i proizvodi koji su specijalno namenjeni za ovakva područja, imaju viši faktor UV zaštite, a istovremeno su blagi, i, naravno, dermatološki ispitani.

Izaberi ciljanu negu i proizvode ovog tipa. Ako ih pažljivo nanosiš, neće ući u oči, a nežna koža tvojih kapaka će ostati zdrava i zaštićena. Nakon toga će senka ili ajlajner vrlo lako istaći tvoje oči a ti ćeš bezbrižno moći da uživaš u letnjim večerima jer opekotina neće biti.

Pročitajte još: Priprema kože za leto

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Roche Posay Anthelios Ultra 50+

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, oči, leto, zaštita od sunca, Vichy

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sezona sandala je zvanično počela, evo koji trend će krasiti tvoje nokte

Sezona sandala je zvanično počela, negovana stopala će biti beauty prioritet ali ništa manje nisu važne ni nijanse koje ćeš nositi na svojim stopalima...