Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Posle višemesečne brige i promenjenog životnog ritma došlo je vreme kada konačno možemo malo da odahnemo. Povratak u neku lepšu svakodnevicu pre svega podrazumeva praktikovanje onih fizičkih aktivnosti koje nas najviše ispunjavaju.

Bez obzira da li je tvoj izbor jutarnji džoging, vožnja bicikla, šetnja pored reke, joga, kružni trening, vežbe snage, ples, teretana na otvorenom, frizbi ili badminton sa društvom, važno je samo da ne dozvoliš da se bilo šta ispreči na tvom putu potpunog uživanja i relaksacije. Kretanje je ključni element zdravog životnog stila i nema alternativu.

 

Redovan trening ojačava imunitet, poboljšava raspoloženje i držanje, ojačava muskulaturu, pomaže u održavanju telesne težine, ali omogućava i da da se lakše oslobodimo toksina i stresa, da budemo psihički jači i stabilniji.

Predlozi za avanturiste

Ako su ti dosadili konvencionalni načini razonode, ako želiš nešto potpuno novo i drugačije, kajaking je sport koji svakako vredi isprobati. Angažuje mišiće ruku i leđa, uživaćeš u čistom vazduhu, mirisu vode kao i jedinstvenom pogledu na grad sa reke… 

Na “must try” listu možeš uvrstiti i streličarstvo. U ovom zabavnom sportu se angažuju slične grupe mišića kao kod kajakinga, samo u mnogo manjoj meri. Ono zahteva koncentraciju, preciznost i “mirnu ruku”, ali i podstiče takmičarski duh, što može biti posebno zabavno ako sa sobom povedeš ekipu prijatelja ili kolega.

 

Novu dimenziju uživanja u fizičkoj aktivnosti, ali i prirodi može ti pružiti i jahanje. Zahteva priličnu spretnost i angažuje sve mišiće na telu, a posebnu čar pružiće ti druženje sa jednom tako plemenitom životinjom kao što je konj. Ako voliš adrenalin, uvek možeš isprobati i neke ekstremnije varijante poput raftinga, vožnje zip-lineom, skijanja na vodi…

Zajednički neprijatelj može biti pobeđen

Lepo vreme nas prosto mami da izađemo iz kuće… ali sve fizički aktivne osobe imaju istog zajedničkog neprijatelja – znoj.  Neprijatni mirisi i žute fleke ispod pazuha mogu lako da poljuljaju samopouzdanje, naročito kada uopšte nisu povezani sa održavanjem lične higijene. Struktura kože, nivo hormona, materijali od kojih je napravljena naša garderoba za trening… Svi ovi razlozi mogu uticati na prekomerno lučenje znoja i širenje neugodnih mirisa.

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Koža ispod pazuha je sama po sebi tanka i nežna, ali može biti i izuzetno osetljiva, naročito posle brijanja ili depiliranja. Trening podiže temperaturu tela, a toplota, znoj, bakterije, trenje sa odećom i dezodoransi mogu da izazovu različite reakcije na koži, naročito onoj osetljivoj (perutanje, crvenilo, svrab, peckanje…).

Dezodorans ili antiperspirant?

Znoj sam po sebi nema miris, ali ga dobija u kontaktu sa bakterijama koje su prisutne na koži. Možeš ga neutralisati na dva načina: maskiranjem ili sprečavanjem znojenja. U prvom slučaju ti pomaže dezodorans - blokator mirisa, a u drugom antiperspirant - blokator znojenja.

Za šta god da se odlučiš, važno je da proizvod bude hipoalergen. Poželjni sastojci su D-pantenol, kokosovo ulje, mineralizovana voda, cink glukonat, provitamin B5, ali i minerali poput natrijuma, kalcijuma, karbonata i magnezijuma, jer imaju umirujuće dejstvo na osetljivu kožu.

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Jedno od najnovijih rešenja u proizvodnji deo zaštite predstavlja upotreba magnezijum oksida (MgO), sastojka koji gimnastičari koriste kako bi apsorbovali vlagu sa svojih šaka. On je dokazano efikasan kao antibakterijsko sredstvo, jer neutrališe kisele molekule.

Zaštita koja stvarno taje

Sprej, rol on, u kremi; formule protiv belih tragova i žutih fleka na odeći; proizvodi namenjeni znoju koji je prouzrokovan stresom; proizvodi za osetljivu i depiliranu kožu; različiti nivoi zaštite koji traju 24, 48, 72 sata...

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Kao što vidiš, Vichy linija može da savlada svaku prepreku, na tebi je da pronađeš dezodorans ili antiperspirant koji je namenjen specifičnostima tvoje kože.

Samo jedan klik te deli od uvek svežeg mirisa, glatkih pazuha bez iritacije i besprekorno čistih majica, bez obzira na jačinu treninga!

Pročitaj još: Zaštiti se od sunca po izlasku iz kuće

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy 48 Hour Soothing Anti Perspirant Roll on Sensitive Skin

  Poručite odmah
 • Vichy Anti Perspirant Spray 48 Hour

  Poručite odmah
 • Vichy Deodorant Anti Perspirant 7 Day Treatment Cream

  Poručite odmah
 • Vichy Deodorant Treatment Anti Perspirant 48 Hour Spray

  Poručite odmah
 • Vichy Deodorant Stress Resist Anti Perspirant Intensive Treatment 72 Hour Roll On

  Poručite odmah
 • Vichy Mineral Aerosol Deodorant Spray

  Poručite odmah
 • Vichy Mineral Deodorant Roll on

  Poručite odmah
 • Vichy Treatment Anti Perspirant 48 Hour Roll on

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, trend, dnevna rutina, večernja rutina, osetljiva koža, Vichy, Vichy Deodorant

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tissue maske za lice. Da li si probala novi trend? Instant lepotu iz kesice

Hidratacija lica je neophodna tokom čitave godine, ali krema za lice više nije jedini proizvod na tržištu. Novi trend su tissue maske za lice...