Da li si čula za makeup trend „sirenine suze“?

Možda nisi čula za “sirenine suze”, ali si ih sasvim sigurno videla! Novi makeup look je zasenio Holivud, ali i Instagram, a popularizovale su ga Kloi Kardašijan i Kajli Džener.

Šta god mislili sestrama iz porodice Kardašijan, neosporno je da poslednjih godina upravo one postavljaju standarde kada je reč o lepoti i dok nam se neki njihovi potezi manje sviđaju ili uopšte ne sviđaju. Moramo reći da je ovaj trend pravo osveženje na svetskoj makeup sceni i nešto što smo svi dugo čekali.

Mali i naizgled običan detalj potpuno je promenio dosadašnju percepciju šminkanja očiju, a jarke boje su konačno uspele da razbilju monotoniju svakodnevnice i udahnu život licima širom planete.

U “sirenine suze” su zaljubljeni svi – od modnih urednika, preko profesionalnih šminkera do “običnog sveta”, ali šta ovaj look zapravo podrazumeva? Nanošenje senki jarkih boja u unutrašnje uglove očiju! Da, toliko je jednostavno!

Bez diplome do savršenstva

Bjuti trendovi dolaze i prolaze i ponovo se vraćaju, ali za većinu njih nam je potrebna diploma iz šminkanja. Ok, možda ne baš diploma, ali sati i sati mukotrpnog vežbanja. Prošle su decenije, a mnogi od nas i dalje nisu savladali iscrtavanje krila ajlajnerom. S vremena na vreme se pojavi i neki trend koji zahteva minimalnu veštinu (ili možda uopšte ne zahteva veštinu), a to je slučaj sa “sireninim suzama”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Ova tehnika se može opisati kao strobing suznih kanala pomoću senke. Iako unutrašnje uglove očiju često zapostavljamo pri šminkanju, njihovo isticanje potpuno može da promeni izraz lica, a kompletan makeup učini svetlijim i originalnijim.

Ludo, prezabavno i iznad svega efektno igranje bojama, Kardašijanke su započele korišćenjem neon žute, ali kako je ovaj trend u međuvremenu postao mejnstrim, broj opcija, bar kada je reč o koloritu, sada je doslovno neograničen!

Korak po korak do “sireninih suza”

Korak 1: Novu tehniku započinjemo odabirom jarke boje. Eksperti preporučuju da nijansu uskladimo sa tenom i bojom očiju. Za određivanje one koja ti najviše komplementira, biće dovoljno da željenu paletu prineseš licu i vidiš da li je “to - to”.

Naravno, uvek razmišljaj i o tome šta ćeš obući. Na primer, uz bež haljinu sa plavim detaljima, logično će se uklopiti neka od srodnih nijansi plave senke. Što se tiče teksture, kremaste i tečne formule se mnogo brže suše i ne zahtevaju puder za setovanje, pa su uglavnom i najbolji izbor.

Korak 2: Da bi postigla efekat savršenih “sireninih suza” biće ti neophodan pravi aplikator. Veličina četkice određuje se prema površini prostora na koji se senka nanosi. U ovom slučaju biraj manju četkicu, jer je preciznija, dok su za oštre linije najpogodnije male kose četkice.

Korak 3: Odabrana boja se nanosi na suzni kanal i blago na pregib kapka kako bi se kreirao manji grafički element i otvorio prostor za formiranje ombre efekta.

Korak 4: Kada naneseš željenu senku, čistom četkicom za blendanje “smekšaj” oštre ivice.

Korak 5: Za razliku od jakih boja u unutrašnjim uglovima i na pregibu, na ostatku kapka koristi neutralne nijanse senki u prahu. Čitav look zaokruži ajlajnerom na vodenoj liniji i naravno maskarom.

Budi cool, jer samopouzdanje počinje na kapcima!

Ako si do sada mislila da je za boje na kapcima potrebno samopouzdanje, pravi je trenutak da ti saopštimo - boja na kapcima daje samopouzdanje!

Umesto uobičajenih senki koje svakodnevno nanosiš, isprobaj neke krajnje neočekivane, upadljive i jake nijanse.

Zapamti, ni jedna boja nije obavezna i nije “uklesana u kamen”. Istražuj i vidi šta će ti najbolje stajati. Ako ti se ne svidi, samo obriši šminku i isporbaj nešto drugo!

Izađi iz crno-belog filma, unesi boju u svoj život, isprobaj “sirenine suze”, jer ovako efektan i jednostavan trend dugo nije viđen!

Da li ćeš isprobati ovaj makeup trend? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Nova tajna šminkera: Floating Crease tehnika šminkanja

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Poručite odmah
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeliner Metallic

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Eyeliner Vivid Halo

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 19 Mogul

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Poručite odmah
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeshadow Palette

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Mystic Petals Eyeshadow Palette Midnight Orchid

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, formalna šminka, ajlajner, oči, trend, večernja šminka, dnevna šminka, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris, ajlajner u boji, sirenine suze

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...