Džejn Birkin: šarmantna ikona hipi stila

Dama čije ime I dan danas zvoni u modnim krugovima, britanska glumica i pevačica Džejn Birkin, bila je i ostala simbol prirodne lepote i svojevrsne modne svojeglavosti.

Izazovna nonšalancija kojom je nosila teksas traperice, jednostavne bele majice uz nezaobilaznu pletenu korpu-torbu i danas je inspiracija ženama širom sveta da se sa modom igraju onako kako same žele.

Njena je pojava pokrenula liniju ženskih tašni, danas papreno skupih i suludo popularnih Hermès birkinki , koje nose njeno ime. Ostala je priča da je tadašnji generalni direktor kompanije Hermès sedeo pored Džejn u avionu i na njenu opasku da nosi korpu zato što nikako ne može da nađe veliku žensku tašnu odreagovao – novim proizvodom,  birkinkom koja je postala i ostala jedna od najpoznatijih i najpoželjnijih ženskih torbi.

Jednostavna ravna kosa sa dugim ravnim šiškama, obavezna maskara koja vrlo ističe i gornje i donje trepavice i šarmantno razmaknuti zubi, bili su njen zaštitni znak.

A ljubavi kakve je imala, poput braka sa svestranim francuskim umetnikom i boemom Seržom Geinsburgom, one su o kojima se pišu romani. Iz ove slavne ljubavi rođena je  glumica Šarlota Geinsburg (film Nimphomaniac)

Džejn je i danas, sa svojih 60 godina vrlo aktivna : komponovala je svoj album, režirala film. I dalje živi u Parizu, a postala je borac za demokratiju Mjanmara. 

Pravo je vreme da pronađete inspiraciju u ovoj lepoj ženi!  I životnu i modnu!

Uveliko nam se u modu vraćaju  zvonaste farmerke visokog struka i bele hipi bluze, pa uz sandale na platformu i prenaglašene trepavice budite prve koje su prošetale nadolazeći hipi trend.  

Za ovakav izgled trepavica probajte novu Miss Hippie Mega Volume maskaru od L'Oreal Paris!

Photo: GettyImages

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Miss Hippie Mega Volume L'Oreal Paris

Povezane teme: maskara, poznati, stil, moda

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nađa inspiriše: neka tvoje oči govore – druži mi se!

Nađa Stanojević je tu da te inspiriše i motiviše da održavaš svoj optimizam, sreću i da se raduješ ispunjavanju svih svojih želja za druženjem, izlasc...