Japan: inspiracija za make-up by @Anastasijastasha

Njihova koža je kao porcelan, bela, savršena, sveža i mladalačka. Zbog svega toga, zapitala sam se šta oni rade za tako blistav i besprekoran ten?

I evo šta sam otkrila, tj. evo šta treba da radite da bi vam koža izgledala kao kod Japanki:

 

1: Nemojte koristiti mnogo različitih vrsta proizvoda

Japanke imaju tendenciju da koriste blagi sapun za lice, bez mirisa, i ulje za čišćenje i hidrataciju. Ova hidratantna ulja su napravljena od prirodnih sastojaka kao što su pirinač, mekinje, azuki (crveni pasulj), alge i ekstrakti zelenog čaja. Pred spavanje, neke od njih stavljaju noćnu kremu. To je to.

2: Ne koristite previše šminke

Manje je više kada je u pitanju šminka. Japanke pažljivo biraju svoje proizvode i ne preteruju kada je šminkanje u pitanju. Šminku tretiraju kao dodatak lepoti. Ne preteruju sa količinom.

3: Ulja su najbolji prijatelji vaše kože

Čak i kada imate masnu kožu, probajte proizvode "na bazi ulja", baš kao i japanske žene. One koriste ulja za čišćenje lica i hidrataciju, jer ulje rastvara mast, uklanjajući tj. topeći sebum, ostatke kreme sa lica i šminku. Bitno je samo da se izbegne mineralno ulje. Mineralno ulje je poznato po tome da zatvara pore i ostavlja masniji sloj koji zahteva drugo sredstvo za čišćenje kako bi se uklonio. Na ovaj način se sa kože uklanjaju i prirodna ulja što stvara više štete nego koristi.

4: Očisti lice svake noći. Nema opravdanja

To je jednostavno pravilo koje treba usvojiti od svih Japanki. One su veoma posvećene čišćenju svog lica, posebno noću kada se koža "odmara i diše".

5: Zaštita od sunca

Japanke preferiraju šešire i suncobrane i retko koriste kreme sa zaštitnim faktorom, ali uvek "beže" od sunca i kriju se u hladu. Jednostavno izbegavaju previše proizvoda na svom licu.

 

Simplicity is the keynote of true #elegance. #Velvet #suit by @predragdjuknic 🖤

A photo posted by ANASTASIJA DJURIC 💫 (@anastasijastasha) on


6: Tapkajte. Ne trljajte.

Možete investirati u najskuplje i inovativne kozmetičke proizvode na tržištu, ali tajna za mladalački izgled kože je u tehnici nanošenja. Umesto utrljavanja, Japanke kremu na lice nanose lupkanjem na gore (od brade). Ovo očigledno pomaže da se simulira protok krvi i podigne nivo energije ćelija kože i na taj način podmlađuje.

7: Dosta zelenog čaja

I za piće, i za proizvode.

Ne samo da piju puno zelenog čaja, već se najčešće odlučuju za proizvode  za negu kože na bazi zelenog čaja. Zeleni čaj je prepun antioksidanata i prirodno štiti kožu od UV zraka - što je jedan od glavnih uzroka bora i pigmentacija.

8: Bez stresa molim

Stres je broj jedan neprijatelj za lepu kožu. Pridaju veliki značaj održavanju smirenosti - “Mie-nai Osharé” grubo prevedeno znači "skrivena lepota". Ideja je da lepota ne mora da se prikaže da bi bila prihvaćena. 

9: Morski plodovi

Za razliku od Zapadne ishrane koja se uglavnom sastoji od crvenog mesa, duboko pržene hrane i pića sa puno šećera, u Japanu jedu plodove mora (riba, škampe, alge) koje sadrži eterična ulja, masne kiseline i hranljive materije - od kojih su svi glavni činioci mladalačke kože. Često jedu i sirovu ribu.

Pročitaj više o: Novogodišnji make-up by @Anastasijastasha

Povezane teme: stil, anti-age, zaštita kože, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako dobiti preplanuli ten na bezbedan način?

Leto se „ne računa“ bez sunčanja, ali zdravlje kože je ipak na prvom mestu! Sigurnim koracima ka preplanulom tenu koji će ti pomoći da osvojiš sezonu....