Japan: inspiracija za make-up by @Anastasijastasha

Njihova koža je kao porcelan, bela, savršena, sveža i mladalačka. Zbog svega toga, zapitala sam se šta oni rade za tako blistav i besprekoran ten?

I evo šta sam otkrila, tj. evo šta treba da radite da bi vam koža izgledala kao kod Japanki:

 

1: Nemojte koristiti mnogo različitih vrsta proizvoda

Japanke imaju tendenciju da koriste blagi sapun za lice, bez mirisa, i ulje za čišćenje i hidrataciju. Ova hidratantna ulja su napravljena od prirodnih sastojaka kao što su pirinač, mekinje, azuki (crveni pasulj), alge i ekstrakti zelenog čaja. Pred spavanje, neke od njih stavljaju noćnu kremu. To je to.

2: Ne koristite previše šminke

Manje je više kada je u pitanju šminka. Japanke pažljivo biraju svoje proizvode i ne preteruju kada je šminkanje u pitanju. Šminku tretiraju kao dodatak lepoti. Ne preteruju sa količinom.

3: Ulja su najbolji prijatelji vaše kože

Čak i kada imate masnu kožu, probajte proizvode "na bazi ulja", baš kao i japanske žene. One koriste ulja za čišćenje lica i hidrataciju, jer ulje rastvara mast, uklanjajući tj. topeći sebum, ostatke kreme sa lica i šminku. Bitno je samo da se izbegne mineralno ulje. Mineralno ulje je poznato po tome da zatvara pore i ostavlja masniji sloj koji zahteva drugo sredstvo za čišćenje kako bi se uklonio. Na ovaj način se sa kože uklanjaju i prirodna ulja što stvara više štete nego koristi.

4: Očisti lice svake noći. Nema opravdanja

To je jednostavno pravilo koje treba usvojiti od svih Japanki. One su veoma posvećene čišćenju svog lica, posebno noću kada se koža "odmara i diše".

5: Zaštita od sunca

Japanke preferiraju šešire i suncobrane i retko koriste kreme sa zaštitnim faktorom, ali uvek "beže" od sunca i kriju se u hladu. Jednostavno izbegavaju previše proizvoda na svom licu.

 

Simplicity is the keynote of true #elegance. #Velvet #suit by @predragdjuknic 🖤

A photo posted by ANASTASIJA DJURIC 💫 (@anastasijastasha) on


6: Tapkajte. Ne trljajte.

Možete investirati u najskuplje i inovativne kozmetičke proizvode na tržištu, ali tajna za mladalački izgled kože je u tehnici nanošenja. Umesto utrljavanja, Japanke kremu na lice nanose lupkanjem na gore (od brade). Ovo očigledno pomaže da se simulira protok krvi i podigne nivo energije ćelija kože i na taj način podmlađuje.

7: Dosta zelenog čaja

I za piće, i za proizvode.

Ne samo da piju puno zelenog čaja, već se najčešće odlučuju za proizvode  za negu kože na bazi zelenog čaja. Zeleni čaj je prepun antioksidanata i prirodno štiti kožu od UV zraka - što je jedan od glavnih uzroka bora i pigmentacija.

8: Bez stresa molim

Stres je broj jedan neprijatelj za lepu kožu. Pridaju veliki značaj održavanju smirenosti - “Mie-nai Osharé” grubo prevedeno znači "skrivena lepota". Ideja je da lepota ne mora da se prikaže da bi bila prihvaćena. 

9: Morski plodovi

Za razliku od Zapadne ishrane koja se uglavnom sastoji od crvenog mesa, duboko pržene hrane i pića sa puno šećera, u Japanu jedu plodove mora (riba, škampe, alge) koje sadrži eterična ulja, masne kiseline i hranljive materije - od kojih su svi glavni činioci mladalačke kože. Često jedu i sirovu ribu.

Pročitaj više o: Novogodišnji make-up by @Anastasijastasha

Povezane teme: stil, anti-age, zaštita kože, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

YSL Libre: Sloboda kao životni stil

Za sve one koji su rođeni da budu svoji, da pomeraju granice i brišu zabrane, da veruju u snove i ideale, da imaju pravo da ne prave kompromise...