K beauty makeup – lepota dalekog istoka

U mnogo čemu nam stil života naših istočnjačkih sestara može biti dobar model: od ishrane, nege, vrednosti – pa sve do izgleda, o kome je ovde reč. Kada bolje upoznamo K beauty, biće nam jasnije i zašto je svet oberučke prihvatio ovaj korejski trend.

 

Osnovni postulat je nega, ili da budemo precizniji k beauty nega. Za razliku od uobičajenog zapadnjačkog pristupa, gde je cilj da lice što bolje “prekrijemo”, K beauty trend želi da kožu otkrije, čineći je prethodno zdravom i lepom.

Hajde da malo bilje upoznamo K beauty fenomen! Da bismo ga bolje razumele, podelićemo ga u dve faze:

Korejska nega

Za početak, korejski estetski standard izgleda kože je drugačiji od onoga što je donedavno bio must u ovom delu sveta. Umesto preplanule kože, K beuty slavi svetlu put, prozirni ten, kožu sačuvanu od sunca. A da bi zasijala u punom sjaju, koža traži posvećenu brigu i negu. I to ne znači samo krema za lice. Korejska kozmetika bazira se na intenzivnom čišćenju, zaštiti i ishrani kože. Tek je zdrava koža lepa koža , i to je jedan od K beauty imperativa!

 

Korejska nega podrazumeva neinvazivne preparate, suptilne ali dovoljno efikasne. Serumi, maske, krema za lice, pa čak i probiotici za lice samo su deo onoga što čini k beauty nega. Ali stvar nije samo u setovima preparata proizvedenih u Koreji, ili onima iz drugih delova sveta kreiranim po K beauty principu, već u promeni našeg odnosa prema svojoj koži. Bolje razumevanje i svakodnevna nega.  tek kad je koža dovoljno dobro tretirana, sledi…

K beauty šminkanje

Kada je koža lica negovana, šminkanje je vrlo lako. A kada je u pitanju k beauty makeup, važne su prefinjenost I jednostavnost. Donosimo ti je u nekoliko koraka:

1. Nežno lice

Koža treba da bude zdrava i jedra, u svojoj prirodno najsvetlijoj nijansi. Nikako ne preporučujemo da biraš tečni puder koji je svetliji od tvoje prirodne boje kože, ali zato možeš uraditi dve stvari: kožu zaštititi od sunca i poigrati se hajlajterom. Zaboravi na konturisanje, to definitvno nije  korejsko šminkanje. Može samo blago naglašavanje svetlijih zona.

 

2. Velike oči

Ajlajner I maskara! To je sve što ti treba za k beauty makeup kada su oči u pitanju. Ok, uvek su korisni prajmer za oči i neutralna senka za oči, a što se ajlajner linije tiče ovde upotrebi puppy liner stil, neodvojiv od K beauty šminkanja. Potrebno je da od polovine kapka, uz ivicu oka izvučeš liniju ka spolja, koja se završava sasvim blago na gore i nikako ne prelazi spoljašnju liniju oka. Možeš izvući olovkom I doskretnu liniju uz sam kraj donjeg kapka, a pokušaj sa nekom mekšom, smeđom nijansom. Ajlajner linija treba da bude precizna, a puppy liner vizuelno “podiže” oko. Maskara ne treba da bude teška I nagomilana, već precizno rasporedjena na rasčešljanim trepavicama. Na donje trepavice maskaru ili nanesi samo ovlaš ili je nemoj ni nanositi.

3. Karakterne obrve

Naglašene, ali ne upadljive. Izražajne, ali ne dominante. E, tu je fina nijansa obrva koje podrazumeva K beauty makeup. Prirodan i mekši izgled postižeš birajući senke ili olovke za obrve za jednu nijansu svetlije od boje tvojih obrva. Za malo naglašenije obrve, potraži istu boju.

4. Male mekane K beauty usne

Za korejsko šminkanje, nema potrebe da koristiš trikove koji će vizuelno uvećati tvoje usne i učiniti ih punijim. Možeš učiniti zapravo suprotno! Ako si čula za lip gradients sada je prilika da to I isprobaš. U čemu je fora? Vizuelno smanjiti usne, nanoseći jaču nijansu karmina na unutrašnji deo usana, koji postepeno bledi ka spolja. Manje, ali ništa manje zavodljive usne su K beuty princip.

 

K beauty usne mogu biti I klasićno našminkane, ali uvek i diskretne i izazovne. Ili su sasvim neutralne boje, sa malo sjaja ili u nekom od ljupkih roze tonova.  Iako može biti i precizno nanet, karmin ne treba da bude uokviren olovkom za usne.

5. Jedri obrazi

Roze i kajsija. Pre ipak roze nijanse rumenila da bi to bilo autentično korejsko šminkanje. Na svetlo lice nanesi nežno rumenilo na jagodice (pa I malo šire) i daleki istok je upravo postao bliži!

6. Monohromatski K beauty

K beauty je idealni makeup stil da isprobaš šminkanje u jednoj boji. Dakle, ista boja za usne, oči i obraze. Naša je preporuka da to bude svetlo roze i nežna kajsija, a ultimativno pravilo – ne preteruj. Ajnajlner u ovoj varijanti može I ne mora, ali maskara je obavezna.

Da li bi probala ovaj način šminkanja? Reci nam u komentarima!

Pročitaj još: Draping tehnika – apsolutni hit New York Fashion Week-a

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Bastille Whistle

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear Amber

    Poručite odmah
  • L'Orêal Paris Unlimited Mascara

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, nega, ajlajner, oči, konturisanje, usne, trend, stil, nude, obrve, rumenilo, nega lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sezona sandala je zvanično počela, evo koji trend će krasiti tvoje nokte

Sezona sandala je zvanično počela, negovana stopala će biti beauty prioritet ali ništa manje nisu važne ni nijanse koje ćeš nositi na svojim stopalima...