Kako da se našminkaš za Noć veštica

Odavno šminka nije samo šminka. U pravim rukama i uz prave savete ona može postati alat za umetničko delo! Noć veštica je idealna prilika da pokažeš svoju kreativnu stranu i pomoću makeup-a iscrtaš masku pred kojom će svi zadrhtati -  ili od divljenja ili od straha, kako god ti odlučiš.

Klonirane veštice, stop!

Popularnost ovog praznika iz godine u godinu raste. Dok jedni mesecima osmišljavaju kostime, oni drugi o svom zastrašujućem autfitu razmišljaju u poslednjem trenutku. Tada se obično odluče za neko najjednostavnije, i kao po pravilu, najnesrećnije rešenje. U prodavnici ostane premalo kostima za Noć veštica, a onda još moraš da biraš šta je ono u šta možeš da staneš! Jedno je preveliko, drugo premalo - na kraju se na maskenbalu pojaviš kao klonirana veštica, bubamara ili Mini Maus. Em promašiš temu, em na svakom ćošku sretneš svoju dvojnicu. Zato ove godine menjamo taktiku! Daćemo ti savršene ideje za koje ne treba previše vremena, a koje u prvi plan stavljaju maskiranje šminkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Kako se našminkati za Noć veštica

U moru spooky stilova, koja bi to ideja za tebe predstavljala izazov? Moćno mitsko biće, jeziva morska sirena, crna udovica, vampirica, ženska verzija Džokera, đavolica, zombi, skelet ili nešto sasvim drugo… Nabrajanju mračnih sila nema kraja, ali za šta god da se odlučiš, moraš imati na umu da su ove sezone aktuelne boje od kojih zastaje dah: futurističke, mašinske i metalizirane - zemljane, zlatne, bakarne ili bronzane! Nikada ništa nije bilo toliko u skladu sa jesenjim koloritom kao ove trendi nijnse koje će tvoju masku učiniti jedinstvenom i spektakularnom. Dakle, bez obzira kakvu kreaciju želiš, važno je da se fokusiraš na gore navedene boje, jer će upravo one uneti svežinu u monotone i po 100 puta viđene maske za Noć veštica. Ali, ne zaboravi da pored sebe u svakom trenutku moraš imati i crvenu, crnu i belu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Paukova mreža

Iscrtavanje paukove mreže preko usana na koje si nanela metalizirani ruž, takođe je odlična ideja. Poželjno je da niti mreže delimično prelaze sa usana na kožu nausnica i brade. Sve će izgledati još efektnije ukoliko na centralnom delu usana crnim ajlajnerom ili olovkom nacrtaš pauka.

Po usnama možeš crtati razne minijaturne motive - od bundeve, preko krstića i nadgrobnih spomenika, do slepih miševa, crnih mačaka ili meseca. Sve to će ostaviti snažan utisak na posmatrače, jer svemirske boje bakra, zlata, bronze ili metalizirana ljubičasta, odišu dozom glamura koji će te uvek izdvajati iz mase.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Džoker face

Ženska verzija Betmenovog neprijatelja Džokera, vrlo je poželjna maska za Noć veštica. Koristi pudere kojima ćeš pobeleti lice, a crvenom paletom senki ili mat tečnim karminom izvuci one karakteristične Džokerove trouglaste linije koje prelaze preko očiju i obrva. Šminka za Noć veštica podrazumeva da će obrve biti maksimalno podebljane, jer će tako istaknute dodatno pojačati već agresivan i grub izgled, a on je u ovakim prilikama više nego poželjan. Naravno, usne se ne mogu zamisliti bez crvenog  ili bordo karmina, sa prepoznatljivim “repovima” na ivicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Vampirska posla

Vampirica nikad ne izlazi iz mode. Biće ti potrebni vrlo slični proizvodi kao u slučaju “džoker” - izbeljeno lice, dramatični cat eye sa upadljivim krilom, samo što bi umesto crvenih senki bilo bolje da koristiš bakarne nijanse sa šimerom. Ista ili bar slična nijansa svetlucavog karmina, učiniće te najpoželjnijom vampiricom na žurki. Ukoliko si vešta u crtanju, ispod donjih kapaka crvenom olovkom iscrtaj mrežu sitnih kapilara i vena, koji će se savršeno uklopiti uz ostatak makeup-a. Ako se pak odlučiš za crveni karmin, razmazani lollipop look ostaviće “krvavo” dobar utisak, kao iz najgore noćne more!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Bonus savet:

Mnoge od ovih zastrašujućih makeup maski možeš kreirati korišćenjem NYX-ove limitirane kolekcije Machinist. Kolekcija je inspirisana svetskim mega trendom pod nazivom Steampunk. Ovaj trend je nastao spojem elegancije i industrijskih edgy elemenata. U samoj kolekciji možeš pronaći palete senki, hajlajtere, ruževe i sjajeve za usne u tri super metalik nijanse: Grind, Steam i Ignite. Sve proizvode iz kolekcije možeš pronaći u NYX radnji na Terazijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Pročitaj još: Maskare u neobičnim bojama

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Suede Matte Lipstick - Cyberpop

 • NYX Suede Matte Lipstick - Lolita

 • NYX Love You So Mochi Palette

  Poručite odmah
 • NYX Epic Inc Eyeliner

  Poručite odmah
 • Nyx Worth the Hype Mascara

  Poručite odmah
 • NYX Liquid Suede Orange County

  Poručite odmah
 • NYX Tame and Frame Tinted Brow Pomade

  Poručite odmah
 • NYX Total Control Drop Primer

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, crveni karmin, senčenje lica, ajlajner, oči, karmin, ruž, sjaj za usne, tečni puder, puder, konturisanje, usne, mat, trend, večernja šminka, obrve, UltimativniTrendovi, iskopiraj izgled, jesen, tutorial, praznični make up, zimski trendovi, rumenilo, crveni ruž, crveni karmin, crni karmin, crni ruž, transformacija, bronzer, smoky eye, cat eye

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako treba da izgelda tvoj makeup ako nosiš šiške

Promena frizure podrazumeva i promene u tvojoj makeup rutini, šiške imaju svoj veliki come back pa je logično da je neophodno da svoj makeup prilagodi...