Kako našminkati oči banana tehnikom?

Baš kad pomislimo da smo sve već čuli ili videli, bar kada je šminka u pitanju, pojave se nove tehnike i drugačiji odgovori na pitanja kako našminkati oči. Banana tehnika za pravilno šminkanje očiju zapravo i nema mnogo veze sa ovim egzotičnim voćem, osim po obliku - zakrivljenoj liniji sa zadebljanjem kakvu ovom tehnikom postižemo. 

Dobra stvar je što je banana tehnika dobra i za šminkanje smeđih očiju, šminkanje plavih očiju, šminkanje zelenih očiju, a primenjiva je i za najrazličitije oblike oka.

A šta je cilj šminkanje očiju ovom tehnikom? 

Pravilno šminkanje banana tehnikom čini čuda i može sasvim transformisati lice: sitne oči čini vizuelno krupnijim, usko postavljene oči deluju razmaknutije, “podiže” spuštene kapke… Dobrih je efekata zaista mnogo. A evo i nekoliko saveta kako našminkati oči ovom delotvornom tehnikom. Dakle, banana tehnika i šminkanje očiju korak po korak!

Pre no počnemo, treba znati i da postoje dva načina izvođenja – otvorena banana tehnika i zatvorena banana tehnika, a razlikuju se u izboru palate senki i nijansiranju.

A evo i kako našminkati oči jednom ili drugom:

Kako našminkati oči otvorenom banana tehnikom

Ideja tehnike “otvorene banana” je da se vizuelno razdvoje oči i dodatno “otvore”. Svetlije nijanse senki za oči nanose se na unutrašnjost kapka i izvlače ka spolja. Otprilike 1/3 kapka treba da čini svetla paleta senki (bela, bež, svetlo siva…), koja ka spolja postepeno tamni u zagasitije nijanse. Banana liniju možeš izvući mekom olovkom za oči ili tankom četkicom i sasvim tamnom senkom, na sledeći način: oblik banane izvucite uz samu ivicu kapka, na spolja, prateću njegovu prirodnu osenčenost. Izblendaj, pa nijansiraj sa još malo svetlije senke ukoliko je potrebno. Olovku ili ajlajner izvuci celom dužinom kapka, a po želji nanesi i na donji kapak.

Kako našminkati oči zatvorenom banana tehnikom

Za “zatvorenu bananu”, tamnu banana liniju produži celim gornjim obodom kapka, ka unutrašnjem uglu oka. Ovaj će stil pogledu dati dubinu. Naglasi centralni deo kapka svetlom senkom, kao i ivicu iznad kapka a ispod obrve, kako bi se banana linija dodatno naglasila. Istom tamnom senkom možeš izvući liniju donjeg kapka, a na kraju nanesi ajlajner duž ivice kapka. 

Nadamo se da smo makar malo odgovorili na pitanje “kako našminkati oči”. Banana tehnika zahteva određeni nivo makeup veštine, ali rezultat je vrlo dopadljiv: naglašene oči, uz praćenje prirodnih krivina oka i kapka. Ukoliko koristiš nežnije nijanse senki za oči, banana tehniku možeš upotrebiti za dan, a kada se šminkaš za večernje izdanje, možeš upotrebiti nešto intenzivnije boje iz palete senki i upadljivije kontaste. Ukoliko ti je igranje sa klasičnim nijansama senki za oči dosadno, ohrabrujemo te da isprobaš banana tehniku šminkanja očiju sa atraktivnijim bojama.

Pročitaj još: Top 10 proizvoda za šminkanje očiju za početnike

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Ultimate Edit Mini Utopia

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Lancome Hypnose Eyeshadow Palette 01

  Poručite odmah
 • YSL Couture Colour Clutch

  Poručite odmah
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 • Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow Palette Stoned Vibes

Povezane teme: šminka, senke za oči, ajlajner, oči, trend, tutorial, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Mikro hajlajting ili Dream Girl look je trend koji nam se svideo sa TikTok-a!

Odlučili smo da ti predstavimo trend koji je oborio društvene mreže i pomognemo da samostalno postigneš ovaj izgled poznat kao Dream Girl Lool...