Kiehl's lansira revolucionarni i inovativni Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose serum

Dermatolozi retinol smatraju svetim gralom među sastojcima za negu kože zbog njegove jedinstvene i klinički dokazane sposobnosti vidljivog smanjenja bora i drugih ključnih znakova starenja, koja je rezultat pojačavanja obnove površinskih slojeva kože i obnove teksture i čvrstoće kože. Međutim, zbog svoje jačine, proizvodi koji sadrže retinol takođe mogu uzrokovati neprijatne nuspojave uključujući suvoću, vidljivo crvenilo i ljuštenje, posebno u ranim fazama upotrebe.

Kako uvesti retinol u rutinu nege?

U većini slučajeva, proizvode sa retinolom je potrebno uvesti u rutinu nege postepeno, odnosno menjati jačinu retinola: da bi se primetila njegova moć transformacije, prvo se mora izgraditi tolerancija kože na ovaj sastojak. Bez saveta stručnjaka, ovaj postupak za kupca može biti zbunjujući, neprijatan i frustrirajući. Pažljivo osluškujući potrebe kupaca, Kiehl’s sa ponosom predstavlja Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, inovativni pristup retinolu formulisan u obliku precizne dnevne doze retinola koja pruža vidljivi efekat u borbi protiv starenja.

Inovacija u obliku seruma

Bazirana na kliničkoj proceni, ova formula koja je u procesu dobijanja patenta, pruža kliničku efikasnost, pa je 100% korisnika primetilo smanjenje bora, 90% korisnika je primetilo veću čvrstoću1 i 94%  korisnika poboljšanu teksturu kože tokom 12 nedelja upotrebe.2

Inspirisana medicinskim procesom „mikrodoziranja”, odnosno upotrebom snažnih sastojaka u malim i preciznim dozama, Kiehl’sova najnovija inovacija u obliku seruma sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja deluje tako da postojano podstiče obnovu površinskih ćelija kože. Sa svakom dozom dnevne količine potrebne snage, nove ćelije postupno izbijaju na površinu i daju koži svež i obnovljen izgled.

U ispitivanju potrošačke percepcije2:

  • u četvrtoj nedelji bore izgledaju smanjeno
  • u osmoj nedelji koža izgleda čvršće
  • 90% korisnika se slaže da je koža prijatna na dodir tokom perioda  upotrebe, uključujući i period nakon prvog korišćenja

 Bočica ispunjena moćnim sastojcima

Osim moćnog sastojka – čistog retinola, Kiehl’sova najnovija inovacija takođe sadrži ceramide i peptid u formuli, kako bi ojačala kožnu barijeru i pojačala toleranciju kože na retinol već od prve upotrebe.

Kiehl’sova direktorka za nauku dr Nancy Ilaya objašnjava:Naša istraživanja pokazuju da su za efikanost proizvoda za negu kože ključni doslednost i praćenje smernica. Želeli smo da osmislimo proizvod sa retinolom koji bi od početka mogao da se koristi svaki dan, a koji istovremeno ima snažan učinak u borbi protiv starenja. Da bismo u tome uspeli, naša formula uključuje peptid za dodatnu potporu i održavanje efekta obnove kože koji pruža retinol, kao i ceramide koji oslobađaju potrebne lipide kožne barijere, kako bi pomogli u izgradnji tolerancije na retinol i sprečili isušivanje. Na taj način je koži moguće pružiti preciznu dozu retinola kako bi se počeli ostvarivati prednosti njegove upotrebe, bez preteranog ubrzavanja obnove ćelija  kože ili narušavanja kožne barijere. Rezultati uključuju maksimalnu efikasnost retinola sa minimalnim ili nikakvim osećajem nelagodnosti.”

Kada je pogodno koristiti Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose serum?

Ova nežna i ciljana formula novog Kiehl’s seruma se može koristiti danju i noću. Pogodna je za sve tipove kože, uključujući i osetljivu. Za najbolje rezultate prilikom upotrebe jednostavno nanesite jednu dozu seruma na čistu kožu i nakon njega hidratantnu kremu, a tokom dana nanesite i kremu sa širokim spektrom zaštite od sunca sa prilagođenim zaštitnim faktorom.

Ovaj proizvod je moguće upotrebljavati i na drugim područijima na kojima su vidljivi znakovi starenja kože, uključujući područje oko očiju, vrat, dekolte i gornji deo šake. Kompatibilan je za korišćenje sa drugim Kiehl'sovim serumima i hidratantnim kremama, kao što su Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, Clearly Corrective Dark Spot Solution, Super Multi-Corrective Cream, Hydro-Plumping i Vital Skin Strengthening Serum.

Kiehl's lansira revolucionarni i inovativni Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose serum

Gde pronaći novi Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose serum?

Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum je dostupan u Kiehl's prodavnicama u tržnim centrima Ada Mall i Galerija Belgrade.

Cena: 30ml - 6.485,00 RSD; 50ml - 9.880,00 RSD

1 Rezultati se baziraju na stručnoj proceni ispitanika u kliničkom ispitivanju koji pokazuju znakove poboljšanja nakon 12 nedelja upotrebe
2 Rezultati se baziraju na potrošačkom ispitivanju nakon 12 nedelja upotrebe

Pročitaj još: Kiehl’s predstavlja renovaciju za 24-satnu hidrataciju bez masnog sjaja

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Kiehl's Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum 30ml

  • Kiehl's Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum 50ml

Povezane teme: trend, dnevna rutina, večernja rutina, nega lica, retinol, serum za lice, Kiehl's, Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Krenimo u avanturu protiv neželjenih bora oko očiju!

Znaj da je s godinama proizvodnja kolagena sve manja, što dovodi do postepenog gubitka elastičnosti kože, sitne linije se polako pojavljuju oko očiju,...