Makeup trendovi koji pristižu iz Pariza

Iz prestonice lepote, trendova i šika, šuška se o najnovijim makeup trendovima. Neke od njih ćeš i sama zavoleti, dok će te pojedini samo zasmejati ili začuditi, ali jedno je sigurno, nijedan od njih neće te ostaviti ravnodušnom.

 

Reci zbogom preciznosti

U predstojećim mesecima, tanke i precizne linije izvučenog ajlajnera, zameniće potpuno neočekivani obrt u makeup industriji i počećemo da nanosimo ajlajner isključivo na donju liniju kapka i to što je neurednije i nepreciznije moguće.

Ovaj trend naročito će pogodovati onima koji su ionako bili manje vešti u nanošenju precizne linije ajlajnera, iscrtavanja krilaca ajlajnera, a da ne spominjemo grafičke momente sa ajlajnerima.

Ovo je izuzetno lak način isticanja očiju koji pomalo podseća na buntovnički makeup ratnika ili vikinga i on će učiniti da žene deluju neustrašivo i misteriozno u istom momentu. Ovakav način šminkanja očiju je strog, intenzivan i zrači snagom, a najbolje od svega je što ga i najveći amateri u šminkanju mogu uspešno izvesti, jer mesta za grešku nema.

 

* Dodatni savet - Prilikom ovakvog načina šminkanja nemoj da zaboraviš na prekrivanje podočnjaka, jer će ih ova linija ajlajnera na donjem kapku još više naglasiti!

Frosted Glass Skin – još prirodniji izgled

Francuskinje su poznate po šik, opuštenom, a opet prirodnom i negovanom izgledu tena, ali i dnevnog makeup-a. Stoga ne treba da nas čudi što baš kod njih oživljava ovaj novi trend još prirodnijeg makeup-a.

Mada pomalo podseća na glass skin trend, koji je bio zastupljen na modnim revijama u 2019. godini, ovaj trend će biti još veće osveženje na makup sceni, ako zaživi i kod nas.

Tajna frosted glass izgleda leži u mat finišu makeup-a, koji je postignut samo uz pomoć tečnog pudera, bez upotrebe kompaktnih pudera ili pudera u kamenu, koji ostavljaju dovoljno prostora prirodnom sjaju tvoje kože da izađe na površinu.

 

* Dodatni savet – Negovana koža je obavezna, ukoliko želiš da izneseš ovaj trend kako treba. Lepota makeup-a leži u adekvatnoj i redovnoj nezi kože!

Slučajno savršeni makeup

Parižanke ne provode sate pred ogledalom, a opet uspevaju da budu zanosne. Tajna njihovog slučajno savršenog makeup-a leži u tome što je kod njih teški i precizni makeup nepotreban. Prema njihovom mišljenju tajna dobrog izgleda je u brzini i nesavršenosti. One uvek izgledaju kao da su dan pre toga bile u sjajnom provodu i da su prespavale sa šminkom na licu. Međutim, to tako dobro iznesu i zbog toga je to na njima tako cool. Ostaje da vidimo da li će devojke sa naših prostora prihvatiti ovaj trend ili će ipak nastaviti i dalje da se šminkaju prateći tutorijale, korak po korak i što preciznije je moguće.

 

* Dodatni savet – Za početak, možeš da pokušaš da izbaciš nanošenje senke za oči uz pomoć četkica, već za to upotrebi prosto i jednostavno samo jaogidice svojih prstiju ;)

Dečačke obrve

Kao što to i sami naziv trenda sugeriše, obrve koje imaju dečaci biće u trendu i na ženskim licima. Ovo znači da pincetu skoro nećemo ni upotrebljavati više.

Ako si se obično samo trudila da lepo oblikuješ krajeve obrva, kako bi napravila što bolji luk, sada će ti biti malo teže da prihvatiš ovaj trend, kod kojeg je akcenat na nesređenim krajevima obrva. Dakle, što su obrve deblje i sa po kojom dlačicom ispod luka obrve, to ćeš bolje ispratiti ovaj trend.

Izgleda da će ukoliko ovaj trend zaživi i kod nas, oni srećnici sa prirodno gustim obrvama postati influenseri za obrve bez imalo muke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

*Dodatni savet – Ako imaš asimetrične obrve, onda je pravo vreme da ovom trendu pružiš priliku!

Koji od ovih trendova ti se najviše sviđa? Podeli svoje utiske u komentarima!

Pročitaj još: Novi makeup proizvodi koji su nas oduševili ovog meseca

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Onyx

  Poručite odmah
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeliner Black

  Poručite odmah
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude

  Poručite odmah
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Multifinish

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match 4.D 4.W

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 220

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, ajlajner, oči, tečni puder, trend, večernja šminka, dnevna šminka, stil, Yves Saint Laurent, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, tehnika šminkanja, nega kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Parfemi koje ćeš nositi u 2023 godini

Nova godina ti donosi puno novih makeup proizvoda, beauty novina i mirisnih nota koje će rasplamsati maštu i stvoriti nove uspomene ...