Maštovito i praktično: Idealne frizure za plažu koje možete napraviti i same

Kao i svako godišnje doba, leto ima svoje prednosti i mane, a svaka dama, posebno ako ima dugu kosu, ima poteškoća kada je reč o frizuri za plažu.

Pored toga što kosa leti zahteva intenzivniju negu, zbog sunčevih zraka i slane vode, ona zahteva i dodatnu pažnju i umeće kada je reč o maštovitim i praktičnim frizurama.Kovrdžave lepotice su pošteđene ovih muka, jer je opšte poznato da su kovrdže najlepše upravo na moru, a ako imate ravnu kosu, mi imamo tri jednostavna predloga koja ce vas navesti da uposlite svoje ruke. Oduševiće vas još jedna činjenica, ukoliko bilo koju od ove tri frizure napravite dok vam je kosa mokra, nakon što se osuši, možete da rasformirate svoju malu kreaciju od kose i opet ćete imati frizuru: nežne talase ili lokne. Pa, da počnemo. 

Ukoliko imate dugu kosu poput Nikoline Pišek, uvek možete napraviti rajf od pletenice. Kosu prebacite sa jedne strane, ispletite najobičniju kiku koju ćete potom prebaciti na suprotnu stranu i pričvrstiti ukosnicama. Naravno, uvek je možete oplemeniti i cvetom u kosi, za dodatni plažni šik i poziranje za Instagram :)

 

Biljana Tipsarević često nosi razbarušenu kiku, koja je idealna i za plažu, posebno ukoliko nekoliko pramenova izostavite iz pletenice.  Ukoliko želite da vaša pletenica izgleda drugačije, možete isplesti dve i spojiti ih u jednu uz pomoć ukosnica. 

Anabela se odučila za najjednostavniju frizuru: punđu. Kada ste na plaži povedite računa da lepo očešljate kosu i da je uvrnete u jednu stranu, kako biste kada pustite kosu imali divne talase. 

 

Naš predlog su  i pomalo infantilne, trendi šarmantne bućkice, odnosno dve punđe, kakve je Ana Kokić često nosila u emisiji Tvoje lice zvuči poznato.

Naravno, ne zaboravite da koristite preparate za negu kose i obavezno ispirajte kosu nakon izlaska iz slane vode.

Koja od ovih  frizura će biti vaš izbor ovog leta?

Povezane teme: poznati, frizura, leto

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Raketa do leta

Sigurno si i ti sa dolaskom ovih sunčanih dana pomislila koliko je važno izgledati dobro u kratkim letnjim haljinicama i šorčićima a kupaće kostime da...