Microfeathering tehnika je prošlost - stigao je microshading

Kako bi izgledala najlepše moguće i predstavila se u najboljem izdanju, naročito danas kada je nošenje zaštitinih maski aktuelno, neophodno je da istakneš oči na pravi način, ali i da ne zaboraviš da sa isticanjem očiju, ističeš i obrve. One treba da budu lepe, uredne i definisane. Zato smo i sigurni da će ti pažnju privući japansko senčenje obrva, poznatije kao microshading.

Trend punijih obrva ne jenjava

Sa dolaskom nove godine, pristižu i novi trendovi koji drastično menjaju bjuti scenu – to možda i jeste slučaj u trendovima vezanim za negu kože, ali zato punije obrve definitivno ne odlaze u zaborav, već se broj tehnika, ali i proizvoda sa povećanje gustine obrva još povećao. Tehnike koje su obeležile period za nama su: laminacija obrva, japansko iscrtavanje obrva i microfeathering.

Nežne i lepršave obrve su prošlost

Iako je microfeathering pokupio mnoge simpatije i zahvaljujući njemu obrve deluju paperjasto i lepršavo, ipak se i dalje traže više naglašene i definisane obrve, koje ni microfeathering tehnika, ni microblading tehnika ne mogu da obezbede. Zato je tu microshading.

Šta je microshading?

Microshading ili japansko senčenje obrva je tehnika polutrajnog makeup-a, koja obezbeđuje gušće obrve. Iako dosta podseća na microblading tehniku, ona se i znatno razlikuje od nje i manje oštećuje kožu od microblading tehnike.

 

Microblading i microshading tehnika: razlike

I jedna i druga tehnika polutrajnog makeup-a se baziraju na ubacivanju pigmenata pod prvi sloj kože.

U microblading tehnici se koristi “nožić” za iscrtavanje strogih linija koje predsvljaju imitaciju prirodnih dlačica. Dok, microshading predstavlja unapređenu microblading tehniku, koja više odgovara onima koji vole popunjenije i bolje definisane obrve.

 

Kod japanskog senčenja obrva se gušće pod kožu ubacuje pigment, pa zbog toga ova tehnika duže traje od microblading-a. Radi se pomoću većeg broja “nožića”, koji se anatomski razlikuju od onih koji se koriste u microblading tehnici. Ostale razlike među ovim tehnikama ogledaju se u smeru, gustini, dužini i debljini iscrtanih dlačica i debljine senke.

Priprema za microshading

Odabir pravog salona i stručnjaka koji će obavljati microshading proceduru je jako važan. Zato biraj isključivo proverene salone i stručno osoblje kako bi izbegla i najmanju mogućnost infekcija.

Pre tretmana, tačnije 24h pre procedure izbegavaj alkohol, kofein i ibuprofen. Takođe se potrudi da ti čupanje ili depiliranje obrva bude u planu najkasnije nedelju dana pre same procedure. Na dan procedure nemoj se izlagati suncu i nemoj koristiti solarijum.

Microshading procedura

Kako bi microshading procedura bila uspešno obavljena i pružila ti željeni efekat, ona se mora obaviti dva puta.

Prvog puta procedura je najduža i traje oko 2 sata. Na njoj se sastručnjakom dogovaraš oko oblika i boje pigmenta za senčenje. Nakon procedure tvoje obrve će microshading ostaviti tamnijim nego što su bile i do 5 dana. Kako ti se koža oporavlja od procedure, tako se vremenom i ta tamna boja posvetljuje, sve dok se za otprilike 4 nedelje ne poklope sa prirodnom bojom tvojih obrva.

 

Drugog puta, negde nakon 8 nedelja od prve procedure, microshading procedura se ponavlja i obično traje oko sat vremena. Na njoj se praktično vrše poslednja doterivanja da bi bila uverena da one izgledaju onako kako si ih zamislila.

Microshading: prednosti i mane

Ova tehnika pruža efekat koji se postiže puderom za obrve i pogoduje masnom tipu kože, ali i osetljivoj koži. Obrve će biti puniijeg i puderastog izgleda i efekat traje od jedne do tri godine. Međutim, budi spremna na to da se i trendovi oblikovanja obrva mogu izmeniti u međuvremenu, a da efekat microshading-a može da traje i od jedne do tri godine, kao i da je potrebno ponavljanje procedure na svakih 6 do 8 meseci.

Ova tehnika iscrtavanja obrva nije bez rizika i moguće su komplikacije, kao i neprijatni osećaj svraba, oticanja i crvenila nakon procedure. Moguća je takođe i alergijska reakcija na kremu koja se koristi pre same procedure kako bi se utrnuo deo kože na kojem će se raditi senčenje. Pa obrati pažnju i na to da je testiraš na koži pre same procedure.

Isprobaj kako bi ti stajale puderaste obrve

Puderaste obrve, možeš imati i pomoću pomada i pudera za obrve koji su bezbolni i podjednako efikasni, pa ti preporučujemo da isprobaš neki od proizvoda ispod teksta pre nego što odlučiš da isprobaš microshading.

Da li si već isprobala ovu tehniku polutrajnog senčenja obrva? Podeli sa nama u komentarima!

Pročitaj još: Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Brow Extensions

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Satin Duo Liner

  Poručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Poručite odmah
 • YSL Couture Brow Slim

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Poručite odmah

Povezane teme: poznati, trend, večernja šminka, dnevna šminka, obrve, Gigi Hadid, Yves Saint Laurent, Lancome, osetljiva koža, olovka za obrve, oblikovanje obrva, gel za obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volumen i uvijene trepavice kao iz salona! Da, moguće je sa ovom novom maskarom!

Maskara, makeup proizvod koji najveći broj žena nanosi svakoga dana, a većina njih je koristi kao jedini proizvod u svojoj makeup rutini. Da, toliko j...