Mikro hajlajting ili Dream Girl look je trend koji nam se svideo sa TikTok-a!

Ako pratiš trendove kao i mi, onda si sigurno primetila da je prirodan izgled u fokusu i da, ako obraćaš pažnju na društvene mreže, to je nešto što je prva i osnovna stvar u makeup looku. Želiš da tvoje lice izgleda sveže i zategnuto bez previše šminke, upravo je to must-have trend koji promovišu ikone stila poput Gigi Hadid i Hailey Bieber.

Novi trend koji smo poslednjih meseci uočili na popularnoj mreži TikTok je vezan upravo za ovaj makeup izgled, poznat kao Dream Girl Look.

Ovaj trend je oborio društvene mreže, zbog čega smo odlučili da ti pomognemo da samostalno postigneš ovaj izgled i pratiš aktuelne trendove kao prava diva.

Kako da postigneš Dream Girl Look:

Osnovalj ovog trenda je mikro-hajlajting, koji se postiže lako i jednostavno, pružajući ti efekat zategnutog i podignutog lica sa fokusom na jagodicama, bez previše šminke.

Ako si se pitala šta je to mikro-hajlajting, u suštini je tehnika isticanja određenih delova lica koje obično naglašavamo korektorom, ali na malo drugačiji način.

Najbolji efekat se postiže korišćenjem hajlajting korektora, ali svakako možeš koristiti i mat korektore ili kombinovati oba tipa.

Sve što je potrebno je da, nakon nanošenja svog omiljenog pudera, obeležiš lice tako što ćeš izvući tanke linije ispod obrva, od donjeg kapka prema čelu, od nosa ka spoljnjem uglu oka i od usana ka uhu. Potrudi se da ove linije budu paralelne i iste, a korektor možeš staviti i u unutrašnji ugao oka. Nakon što si obeležila lice, sve što je potrebno jeste dobro izblendati proizvod.

Možeš koristiti makeup sunđer, četkicu ili prste, bitno je samo da odabereš proizvod sa kojim si najveštija i koji najbolje funkcioniše sa korektorom koji si nanela.

Rezultat je neverovatan - vizuelno podignuto, sveže lice bez previše šminke.

Što se nas tiče, ovo je sigurno jedan od onih trikova koje vredi isprobati, a ovo su naši omiljeni korektori koji idealno obavljaju posao kod ovog makeup trenda:

Fit me tečni korektor brenda Maybelline New York

Sjajno prekriva sve nesavršenosti na koži, ima izuzetno veliku moć prekrivanja  i aplikator koji će ti pomoći da lako postigneš ovaj trend.

YSL Touche Eclat korektor

Briše senke i tragove umora oko očiju, osvetljava ten i čini da izgledaš svežije. Možeš ga takođe koristiti za naglašavanje obrva tako što ćeš ga naneti ispod luka obrva, ili učiniti da tvoje usne izgledaju punije tako što ćeš ga naneti iznad Kupidonovog luka. Svakako, korektor koji će ti pomoći da postigneš Dream Girl trend lako, brzo i jednostavno, bez dodatnog opterećivanja kože.

Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser 

Korektor koji obožavamo i kojem se uvek vraćamo. Već smo apsolvirali da on može sve, od toga da prekriva, konturiše, pa je baš zato idealan kako bi postiglaš trend lako, brzo, bez muke. Njegov legendarni sunđerasti vrh je idealan za nanošenje, pa ćeš lako moći da izvučeš sve linije koje su ti potrebne kako bi postiglaš dream girl trend.

Videla si, prilično je lako i jednostavno, samo je bitno da odabereš pravi proizvod koji na tvom licu najbolje radi posao i da se baciš na iscrtavanje linija za Dream Girl efekat koji će ti pružiti vidno zategnuto, sveže lice bez puno šminke, što svakako jeste benefit ovog super trenda sa TikTok-a.

Pročitaj još: Sve što treba da znas o kiselinama i njihovim blagodetima vezano za negu tvoje kože

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me 15

    Poručite odmah
  • YSL Touche Eclat

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Honey

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, konturisanje, dnevna šminka, stil, pribor za šminkanje, iskopiraj izgled, Yves Saint Laurent, Maybelline New York

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si znala da bi čak 85% žena prešlo na Super Stay tečni puder od Maybelline-a New York*?

Osećaj laganosti i osećaj da koža diše čak i kada je prekrivena puderom je nešto ka čemu svi težimo i ono za kakvom formulom svi tragamo, možda deluje...