Minival trepavica: za i protiv

Ako i ti često čuješ priče i iskustva devojaka koje su se podvrgle najnovijim neinvazivnim tretmanima u vezi obrva, usana, kose i naravno trepavica, onda znaš koliko je teško odličiti se, da li je taj tretman za tebe, koliko rizika nosi i saznati koliko njegovo dejstvo zaista traje. Baš o jednom takvom tretmanu vezanom za uvijanje trepavica se već uveliko šuška - u pitanju je minival trepavica. A mi ti otkrivamo sve o ovoj metodi.

Minival trepavica: za i protiv

Šta je minival trepavica?

Minival trepavica predstavlja postupak hemijskog podizanja i uvijanja trepavica, koji je trenutno u trendu. Za ovaj tretman se uglavnom opredeljuju devojke koje imaju izrazito svetle i kratke prirodne trepavice, kako bi ih malo više istakle i naglasile, kao i one koje su rođene sa prirodno spuštenim trepavicama. Uz ovaj postupak se često radi i farbanje trepavica, za još izraženije trepavice.

Sama procedura u bjuti salonima obično traje oko sat i po vremena, bezbolna je, ali nije baš najugodnija, jer čitavo vreme oči moraju biti zatvorene. Postupak se radi uz pomoć malog viklera oko koga se namotavaju trepavice, a koji se lepi na gornji kapak i koji se bira u zavisnosti od prirodne dužine trepavica i efekta koji želi da se postigne, odnosno od toga da li se žele manje (veći vikler) ili više uvijene trepavice (manji vikler). Zatim se trepavice premazuju više puta uz pomoć hemijskih preparata za podizanje trepavica. Nakon tretmana, u naredna 24 časa ne smeš kvasiti trepavice, ići u solarijum i u saunu.

Minival trepavica: za i protiv

Efekat podignutih i izvijenih trepavica uglavnom se nakon tretmana zadrži od 6 do 8 nedelja, u zavisnosti od brzine rasta tvojih trepavica. Dok je efekat vidljiv, preporučuje se izbegavanje sredstava za skidanje šminke i da se lice umiva isključivo vodom.

Kozmetičare tvrde da su njihovi preparati za minival trepavica, iako su zasnovani na hemisjkim supstancama bezbedni. Međutim, naša preporuka je da prilikom korišćenja bilo kakvih hemijskih supstanci, budeš spremna i na rizik koje one mogu doneti.

Ne koriste svi saloni iste hemikalije i istu supstancu u izradi ove metode, tako da su razne alergijske reakcije, poput crvenila, oticanja i plikova na koži, nažalost moguće. Ukoliko ipak želiš da rizikuješ sa hemijskim supstancama, onda barem potraži nekoga ko je baš specijalizovan za tretmane u blizini osetljive kože očiju i koji je i ranije radio nadogradnju trepavica, mikroblade tehniku iscrtavanja obrva i oblikovanje obrva. Nije loša ideja ni da za svaki slučaj ukoliko nisi sigurna da li si alergična na neke preparate zatražiš test hemikalija na svojoj koži ruke čisto da preduprediš neku neprijatnost.

Minival trepavica: za i protiv

Na kraju da rezimiramo, predstavljamo ti listu ZA i PROTIV minivala trepavica:

Minival trepavica – ZA

- Kratka i uglavnom bezbolna procedura

- Pogodan je za one koji imaju izrazito svetle ili prirodno spuštene trepavice

- Efekat može da traje i od 6 do 8 nedelja

Minival trepavica: za i protiv

Minival trepavica – PROTIV

-  tretman je dosta neugodan, jer moraš da žmuriš čitavo vreme tretmana, a može doći i do peckanja očiju, ukoliko imaš izrazito oseljivu kožu oko očiju

- za procedure se uglavnom koriste hemijske supstance, a svako korišćenje hemijskih supstanci nosi određen rizik (alergijska reakcija)

- tretman je slabije vidljiv ukoliko ne radiš i farbanje trepavica

- dva dana nakon tretmana ne smeš da kvasiš trepavice i da ideš u solarijum

- ne koriste svi saloni iste supstance i nemaju isti nivo obučenosti za tretman, pripazi!

Minival trepavica kod kuće – lakši i sigurniji način

Uvek može i lakše i sigurnije, a i jeftinije. U ovom slučaju, prosto i jednostavno, sve što je potrebno jeste da se izveštiš da radiš minival trepavica kod kuće. Za ovaj postupak ti ne trebaju ni hemikalije, ni lepak na osetljivim kapcima očiju, ni veštačke trepavice koje deluju neprirodno. Možeš sama da ispratiš ovaj trend, samo uz pomoć uvijača trepavica i odgovarajuće maskare i malo vežbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Na kraju krajeva, nema tih trepavica koje dobar uvijač za trepavice, kvalitetna maskara i vešta ruka nisu izvile, produžile i podigle, dok nije zavladao ovaj trend, zar ne?

Šta ti misliš o ovom tretmanu? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Zašto je Paradise maskara izabrana 20 miliona puta?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Paradise Mascara Fleur Fantasy

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Poručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Volume Million Lashes

  Poručite odmah
 • Lancôme Mascara Hypnose Black

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Unlimited Mascara

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči, trend, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, trepavice, minival trepavica

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

6 stvari koje treba da znaš pre samopotamnjivanja kože

Izazovni “sun-kissed” ten moguće je dobiti bez sunčanja i bez odlaska u solarijum i to zahvaljujući ovim preparatima...