Najnoviji trend u svetu lepote: Sapun za obrve

Kao što to obično biva, makeup i bjuti trendovi rađaju se kada makeup umetnici velikih zvezda kreiraju nove trikove šminkanja, a onda ih poznate ličnosti oduševljeno i sebično čuvaju za sebe, sve dok slučajno ne procure na društvenim mrežama.

 

Mada se uspešno čuvao kao jedna od tajni makeup stručnjaka, danas je uveliko, zahvaljujući instagramu, sapun za obrve trend koji je zaživeo i u svetu nas „običnih smrtnika“. Video tutorijali vezani za profesionalno šminkanje instagram umetnika, već su uveliko preplavljeni trikovima korišćenja sapuna za obrve u šminkanju, a mi ti otkrivamo sve o ovom triku.

Kada kažemo sapun za obrve na šta tačno mislimo?

Ako si pomislila da u prodaji, pored olovki za obrve, pomada za obrve i gelova, postoji i najnovije čudo od makeup proizvoda - sapun za obrve, moramo da te razočaramo, jer još nisu kreirali tako nešto.

Sve što ti je potrebno da bi ispratila ovaj trend jeste:

- olovka za obrve

- makeup fiksator

- četkica za obrve i

- najobičniji sapun za ruke u čvrstom stanju

 

Sapun za obrve trik - koraci

Pre nego što iskoristiš čarobnu moć običnog sapuna za ruke, nanesi svoju omiljenu olovku ili puder za obrve, na onim mestima gde želiš da ti obrve izgledaju gušće ili gde je ostala rupica od prethodnog čupanja obrva, a onda na prethodno očišćenu četkicu za obrve naprskaj makeup fiksator.

Kako bi trik imao ikakvog efekta, ovde sapun nije najbitnija stavka, već je najbitnije da izabereš odgovarajući oblik olovke za obrve za sebe, ali i nijansu olovke koja je najpribližnija tvojim prirodnim obrvama.

Tek sada ćeš tom četkicom na koju si nanela fiksator, nežno preći nekoliko puta preko sapuna, kako bi se zadržao na svakoj dlačici četkice, a onda ćeš četkicom pokretima od dole ka gore začešljati svoje obrve. I eto tek tako, uspela si da postigneš da tvoje obrve uspešno zadrže prirodan izgled, a da opet pudu lepo fiksirane uz pomoć ovog trika.

 

Napomena vezana za sapun za obrve!

Mada ovaj trik dođe dobro, kada pri ruci nemaš fantastični gel za obrve, moraš biti svesna toga da su tvoje oči najosetljiviji deo lica i da sve što nanosiš u okviru njihove blizine, pa čak i na obrve može izazvati alergijsku reakciju tvoje kože.

Pa tako, ukoliko ipak želiš da isprobaš ovaj trik za fiksiranje obrva, onda obrati pažnju na to da sapun koji koristiš bude na bazi glicerina, kako ne bi iziritirala svoju kožu, ili jednostavno pruži šansu gelovima i pomadama za obrve, makeup proizvodima, koji čini nam se, nikada neće izaći iz trenda.

Pročitaj još: Predstavljamo najbolje olovke za obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 105 Brunette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Poručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer Blonde

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Cant't Stop Won't Stop Longwear Brow Kit

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Chatain

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, trend, obrve, tutorial, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, oblikovanje obrva, sapun za obrve, olovke za obrve, gel za obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li ste čuli za kampanju WE SKINCARE ABOUT YOU SINCE 1851? Kultni kozmetički brend Kiehl’s prepoznatljiv je upravo po individualnom pristupu i svojim savetnicima za negu kože

Otkako je Kiehl’s pre više od 170 godina po prvi put otvorio vrata svoje stare gradske apoteke u Njujorku, brend je predano radio na tome da pruži naj...