Nega kože zimi: Zahvaljujući ovim trikovima poznate dame imaju porcelanski ten

Mišljenje da dnevna i noćna krema u hladnijim periodima treba da budu teže, odnosno masnije,  je pogrešno. Ne posežite za jako koncentrovanim kremama, već birajte one hidratantnije koje će vašoj koži pomoći da zadrže vlažnost.

#1 Dragana Mićalović

 Dragana Mićalović ima zaista besprekoran ten i sigurni smo da uvek pre posegne za hidratantnom kremom koja će njenoj koži obezbediti neophodnu vlažnost. 

Ako ste nekada pomislili da kad nema sunca, kreme sa zaštitnim faktorom nisu neophodne, varate se. Zimska krema treba da ima zaštitni faktor i to najmanje 15, jer oblaci ne štite kožu od štetnih zračenja.

#2 Jelena Đoković

Jelena Đoković često putuje i upravo zato vodi računa da svi preparati koje koristi treba da imaju zaštitni fakor. Ako imam masnu kožu ne treba da koristim hidratantnu kremu? Netačno! Suv vazduh i hladnoća loše utiču na sve tipove kože, pa i na masnu. Dakle, čak i ako imate masnu kožu, potrebna vam je zaštita od hlanoće i prljavštine iz vazduha koju će vam pružiti lagana hidratantna krema. Ako imate kombinovanu kožu, koristite laganu kremu za T-zonu, a nešto jaču za obraze i druge zone u kojima vam je koža lica suva.

Piling treba praktikovati i zimi , jer doprinosti zdravlju kože lica. Uklanjajući sloj mrtvih ćelija pilingom pomažete da mlade, sveže ćelije dođu na površinu. Jedina razlika je što zimi nakon pilinga treba redovnije da nanosite maske za hidriranje kože.

#3 Jelisaveta Orašanin


Mlada glumica Jelisaveta Orašanin i te kako vodi računa o svojoj koži i verujemo da sva ova pravila praktikuje.

Volite svoju kožu i ona će vam uzvratiti porcelanskim tenom!

Pročitaj više o: Kako zaštititi kožu od niskih temperatura?

Povezane teme: šminka, nega, anti-age, zaštita kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li ste čuli za kampanju WE SKINCARE ABOUT YOU SINCE 1851? Kultni kozmetički brend Kiehl’s prepoznatljiv je upravo po individualnom pristupu i svojim savetnicima za negu kože

Otkako je Kiehl’s pre više od 170 godina po prvi put otvorio vrata svoje stare gradske apoteke u Njujorku, brend je predano radio na tome da pruži naj...