Nekoliko beauty navika neodoljivih Parižanki

IStock

Ok, znamo da im je samim tim što imaju sreću da žive u jednom od najvećih centara svetske modne scene, stil skoro urođen. Pitajući se kakve su im beauty navike, diveći se njihovoj istovremenoj ležernosti i doternanosti (doteranosti), otkrili smo nekoliko zanimljivih činjenica o Parižankama: Ok, znamo da im je samim tim što imaju sreću da žive u jednom od najvećih centara svetske modne scene, stil skoro urođen. Pitajući se kakve su im beauty navike, diveći se njihovoj istovremenoj ležernosti i doteranosti, otkrili smo nekoliko zanimljivih činjenica o Parižankama:

Pre svega - nega

Masaže, maske, pakovanja, spa tretmani...  Osnovno beauty pravilo pravih Parižanki je – nega! Na nju ne  štede ni vreme ni novac. Dakle, negovana koža pre nanošenja mejkapa  i radije zdrava kosa neobavezno raspuštena, nego fenirana ili preterano doterana frizura.

Manikir

Najpopularniji manikir  među Parižankama je , pogađate, frenč. Smatra se da je ovaj popularni stili u sređivanju noktića i nastao tridesetih godina prošlog veka među modistima Pariza. Dakle, ili frenč ili prirodni manikir : lepo oblikovani i odnegovani  kraći nokti, doterani bezbojnim ili lakom za nokte neutralnih nijansi. Teško da  ćete videti pravu parižanku sa nadogradnjom! A za večernje varijante odlučiće se za vatreno crvenu boju laka za nokte ili neku ekstravagantnu boju.

Crveni ruž

Vatrenu boju na usnama umeju da nose kao da su se sa njom rodile. U svim nijansama i u bilo koje doba dana ili večeri ruž je sastavni deo njihovog stila čak i bez maskare i ostalih elemenata mejkapa.  Retko ćete primetiti da su  usne uokvirene olovkom za usne, one jednostavno u svom džepu ili tašnici imaju svoj crveni karmin i koriste ga nonšalantno, kao balzam za usne. 

One vole sebe

Praviće  se da ih nije briga, i njihov će mejkap odavati takav utisak – a u celini će izgledati neodoljivo. Istina je da im je, kao i svim ženama, stalo do svog izgleda.  Ipak, one vole svoje nesavršenosti i smatraju da ih one čine jedinstvenima. Pegice, nepravilno raspoređeni zubi ili tanke usne – prihvatanjem sebe jačaju svoje samopouzdanje, a to je verovatno  i najveća moć velikih zavodnica.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Infalliable Matte 24h L'Oreal Paris

  • Essie Too Hot 063

  • Color Riche Pure Red L'Oreal Paris

  • Volume Million Lashes Excess Noir

Povezane teme: šminka, maskara, crveni karmin, nega, tečni puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup lansira kolekciju šminke inspirisanu filmom produkcijske kuće 20th Century Studios, Avatar: Put vode

Ovo je nova NYX Proffesional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...