Nova tajna šminkera: Floating Crease tehnika šminkanja

Ove i predstojeće sezone, trendseterke i influenserke će uz pomoć nude nijansi ruževa za usne samo dodatno isticati svoju prirodnu lepotu, stavljajući tako oči u prvi plan. Deep crease tehnika šminkanja očiju dobila je pojačanje i floating crease tehnika šminkanja će, sudeći po instagram profilima modnih i bjuti kuća, potpuno preovladati na makeup sceni.

Odlike Floating Crease tehnike šminkanja

Radi se o jednom potpuno neobičnom trendu šminkanja, koji će se naročito dopasti, ljubiteljima minimalističkog i grafičkog šminkanja. Esencija ovog trenda su raznovrsne boje ajlajnera, koje će savršeno osvežiti, ili u potpunosti promeniti čitav tvoj izgled u trenu. Ali ono što je najbolje kod njega jeste to što ti ne treba nikakva posebna veština, a ni preciznost da bi ga sama ponela u sledećem izlasku.

Ovaj makeup trend je moguće izvesti i uz pomoć običnog, klasičnog crnog ajlajnera, ali će efekat šminkanja uz pomoć ajlajnera u boji, ili uz pomoć ajlajnera sa šljokicama, ili onog u neonskim bojama, biti potpuno drugačiji i zapaženiji.

Kako da naneseš ajlajner da bi napravila floating crease?

Za razliku od deep crease tehnike šminkanja, gde se blenduju senke za oči i ajlajner koristi samo kao dodatni proizvod kojim se ističe pregib oka, u floating crease tehnici, ajlajner jeste glavni makeup proizvod. Ajlajner nanosiš u vidu dve linije, nanoseći ih na najneočekivanijim mestima.

Floating Crease - Varijanta 1

Jednu liniju ajlajnera nanosiš tačno na gornju liniju kapka, tako da se nalazi između obrva i linije trepavica, dok drugu liniju nanosiš, tik ispod donje linije trepavica, ali i u unutrašnji ugao oka. Za ovu varijantu floating crease šminkanja preporučujemo ti da koristiš gel ajlajner u jarkim bojama, jer je poželjnije da ta linija bude malo deblja i ne tako precizna.

Tako ćeš postići makeup koji izgleda kao da se nisi mnogo potrudila oko njega, a opet ćeš izgledati kao da si upravo došla sa neke revije visoke mode i odskakaćeš od većine smokey eye look-ova oko tebe.

Nova tajna šminkera: Floating Crease tehnika šminkanja

Pinterst: danadelaney

Floating Crease - Varijanta 2

Ovoga puta ćeš jednu liniju ajlajnera naneti kao što bi obično nanela ajlajner, sa zakrivljenim krajevima spolja - od sredine oka, tik iznad linije trepavica, dok ćeš drugu liniju ajlajnera naneti iznad linije gornjeg kapka, tako da te dve linije ajlajnera stoje paralelno, jedna iznad druge, pa da izgleda kao da ova druga linija pluta. Kod ove varijante nanošenja ajlajnera, predlažemo da ipak biraš ajlajnere koji imaju precizniji aplikator za nanošenje i nemaju gelastu strukturu.

Linije ajlajnera će biti još upadljivije, ukoliko ih uklopiš uz boje tvog outfit-a ili prirodne boje tvojih očiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Floating Crease – Varijanta 3

Ova tehnika šminkanja ti pruža pravu priliku da pokažeš šta je to što stvarno voliš, tako da ćeš za ovu varijantu floating crease-a, upotrebiti svoje dve omiljene boje aljajnera. Jednu liniju ajlajnera ćeš iscrtati počev od sredine linije gornjeg kapka, pa ćeš je malo izviti na krajevima, dok ćeš drugu liniju započeti malo iznad nje, ali počev od  sredine kapka, ka unutrašnjosti oka, a ne ka spoljašnjem delu.

 

Pineterest: nadineartistry

Floating Crease – Varijanta 4

Pravi način da osvežiš klasičnu cat eye tehniku šminkanja jeste, da uz pomoć crnog ajlajnera napraviš floating crease cat eye look.

To ćeš postići tako što ćeš cat eye potez ajlajnera na spoljašnjem delu oka, odaljiti od samog kraja oka, tako da izgleda kao da pluta, a sa druge strane cat eye krila - ka oku, ćeš iscrtati par preciznih linijica koje izgledaju kao da se nadovezuju na trepavice. Zatim ćeš povući još jednu liniju ajlajnera od unutrašnjeg ugla gornje linije kapka ka cat eye krilu, koju ćeš spojiti sa njim.

Uz pomoć koje boje ajlajnera i u kojoj varijanti ćeš ti isprobati ovaj trend?

Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Predstavljamo top makeup proizvode za mesec novembar

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeliner Metallic

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Blue

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Poručite odmah
 • YSL Couture Eyeliner 09 Or Radical

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Slide On Eyeliner Purple Blaze

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Vivid Halo

  Poručite odmah
 • Lancôme Artliner Eyeliner Silver Metallic

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, formalna šminka, ajlajner, oči, večernja šminka, tutorial, Lancome, smoky eye, cat eye, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, instagram trend, tehnika šminkanja, Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris, floating crease, ajlajner u boji, deep crease

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup lansira kolekciju šminke inspirisanu filmom produkcijske kuće 20th Century Studios, Avatar: Put vode

Ovo je nova NYX Proffesional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...