Novi ludi trendovi u šminkanju by @anastasijastasha

Posebno su nam zanimljivi oni make-up trendovi koje vidimo na Instagramu ili kroz YouTube tutorijale, koji često uključuju stvari koje do skoro nisu bile dostupne. Neki od ovih trendova ostaju i svi ih prihvate, a neki (poput krzna na noktima) budu s razlogom potpuno odbačeni.

Evo liste najsvežijih najluđih make-up trendova:

1. Nosiva umetnost na usnama


Svi su počeli da preko karmina, na sredinu usana stavljaju pigmente, senke, hajlajtere… Koja je poenta karmina na kraju? Šalim se, ovo može izgledati poprilično zanimljivo. I ja sam sam isprobala zlatni pigment preko crnog karmina, kao i još neke druge kombinacije i ispalo je odlično.

2. Twiggy trepavice 


Ovakvo naglašavanje očiju se često vrati kao popularno, a lično volim prenaglašene trepavice maskarom. Za ovakav look bih koristila maskaru L'Oréal Paris Lash Architect 4D Waterproof

3. Baking - “pečenje” u šminkanju?

Ovaj trend je verovatno najviše primenjen u poslednje vreme jer svima daje odlične rezultate, omugućava da se korektor ne razlije, da tečni puder ostane na svom mestu i da se lice  posle određenog vremena ne sija na T-zoni. Takođe, ne pojavljuju se bore ispod očiju nakon nekog vremena. Umesto samog nanošenja providnog pudera u prahu preko tečnog pudera i korektora koji ste naneli, baking podrazumeva da puder u prahu odstoji na licu minimum 5 minuta u debelom sloju, a zatim se četkicom skine višak (nanosi se na podočnjake i oko usana, na bradu, čelo…). Pečenje, tj zagrevanje se dešava jer nakon što puder u prahu stoji neko vreme na koži (u slojevima), on se ugeje jer koža ima svoju određenu temperaturu. Na ovaj način, prelaz između nijansi je nežniji, pore su neprimetne i koža je baršunasta.

4. Lažne pegice

Definitivno najluđi trend od svih! Nekada su devojke imale kompleks od pegica, a sada, kada se sve više promoviše prirodan izgled i neutralna šminka, širenje samopouzdanja i slično, šminkeri su osmislili lažne pege. Zapravo, ovaj look je bio kreiran za modnu pistu, ali se trend brzo raširio i uzeo maha. Sve u svemu veoma slatko! :)

Pročitaj više: Kako da nosite neobične nijanse rumenila

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Lash Architect 4D Waterproof

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči, tečni puder, puder, usne, trend, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Probali smo sjaj za usne obogaćen hijaluronskom kiselinom koji će ti biti omiljeni ovog leta!

Jesi li čula za trend glaziranih usana? Ovaj trend će biti posebno popularan tokom leta, a uključuje samo jedan proizvod – sjaj za usne...