Novi ludi trendovi u šminkanju by @anastasijastasha

Posebno su nam zanimljivi oni make-up trendovi koje vidimo na Instagramu ili kroz YouTube tutorijale, koji često uključuju stvari koje do skoro nisu bile dostupne. Neki od ovih trendova ostaju i svi ih prihvate, a neki (poput krzna na noktima) budu s razlogom potpuno odbačeni.

Evo liste najsvežijih najluđih make-up trendova:

1. Nosiva umetnost na usnama


Svi su počeli da preko karmina, na sredinu usana stavljaju pigmente, senke, hajlajtere… Koja je poenta karmina na kraju? Šalim se, ovo može izgledati poprilično zanimljivo. I ja sam sam isprobala zlatni pigment preko crnog karmina, kao i još neke druge kombinacije i ispalo je odlično.

2. Twiggy trepavice 


Ovakvo naglašavanje očiju se često vrati kao popularno, a lično volim prenaglašene trepavice maskarom. Za ovakav look bih koristila maskaru L'Oréal Paris Lash Architect 4D Waterproof

3. Baking - “pečenje” u šminkanju?

Ovaj trend je verovatno najviše primenjen u poslednje vreme jer svima daje odlične rezultate, omugućava da se korektor ne razlije, da tečni puder ostane na svom mestu i da se lice  posle određenog vremena ne sija na T-zoni. Takođe, ne pojavljuju se bore ispod očiju nakon nekog vremena. Umesto samog nanošenja providnog pudera u prahu preko tečnog pudera i korektora koji ste naneli, baking podrazumeva da puder u prahu odstoji na licu minimum 5 minuta u debelom sloju, a zatim se četkicom skine višak (nanosi se na podočnjake i oko usana, na bradu, čelo…). Pečenje, tj zagrevanje se dešava jer nakon što puder u prahu stoji neko vreme na koži (u slojevima), on se ugeje jer koža ima svoju određenu temperaturu. Na ovaj način, prelaz između nijansi je nežniji, pore su neprimetne i koža je baršunasta.

4. Lažne pegice

Definitivno najluđi trend od svih! Nekada su devojke imale kompleks od pegica, a sada, kada se sve više promoviše prirodan izgled i neutralna šminka, širenje samopouzdanja i slično, šminkeri su osmislili lažne pege. Zapravo, ovaj look je bio kreiran za modnu pistu, ali se trend brzo raširio i uzeo maha. Sve u svemu veoma slatko! :)

Pročitaj više: Kako da nosite neobične nijanse rumenila

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Lash Architect 4D Waterproof

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči, tečni puder, puder, usne, trend, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da ti nokti izgledaju negovano i lepo posle leta? Tajna je u nezi i novom nail trendu!

Sigurno si primetila kad se vratiš sa mora da ti nokti više pucaju, lome se i listaju. Da bi ti nokti izgledali negovano i lepo otkrivamo ti tajnu neg...