Novi makeup trendovi za 2018. godinu

Nova godina, novi počeci, novi trendovi. Ova 2018. godina nam donosi brojna iznenađenja, uključujući i makeup trendove koje očekujemo širom raširenih ruku.

Sjaj na sve strane

Na žalost svih obožavateljki, šljokice ove godine svoje mesto ustupaju kristalima. To su nam već dokazale brojne revije, koje su predstavile nove trendove u odevanju, ali i u šminkanju. Prema rečima poznatih šminkera, kristali i sitne perlice na licu su najveći hit ove zime širom sveta. Namenjen svim damama ekscentirčnog duha, ovaj trend obećava dobru zabavu. Kako dok ga kreiraju, tako i dok ga budu nosile.

Sve je roze i zlatno


Hajlajter je vladao makeup scenom tokom cele prošle godine, pa i u ovoj godini nema nameru da svoju vladavinu preda tako lako. Ovaj proizvod nastavlja da bude sastavni deo naših nesesera, ali ovoga puta obojen je roze i zlatnim nijansama. Baš tako, hajlajteri zlatnih nijansi, kao i oni sa primesama roze boje biće svuda oko nas. I to naneti tako da se izdaleka primećuju. Jedostavno, reč „diskretno“ ne postoji u rečniku za 2018. godinu!

Bez oštrih ivica

Klasična cat eye tehnika dobija novu definiciju i oblik. Umesto oštrih krajeva, kapke krase zaobljene linije. Ovakav našin nanošenja ajlajnera već uveliko krasi naslovnice modnih časopisa širom sveta. Možda zvuči pomalo čudno, ali veruj nam, ovako našminkane, oči zrače nežnošču i neodoljivim sjajem.

Usne od metala


Kada je reč o ruževima, ove godine postoji samo jedan trend i on zaslužuje čistu peticu. Iako ti se čine neprihvatljivim izborom za dnevni makeup, metalik usne su toliko popularne da ćeš se jednostavno navići na njih. U svakoj prilici! Već sada se mogu naći ruževi najrazličitijih nijansi – roze, zlatna, crvena, nude... sve sa metalik efektom.

Crna uzvraća udarac

Intenzivno i samo intenzivno! Ovo važi za ajlajnere, za koje stručnjaci tvrde da ove godine jednostvno moraju biti što jače i intenzivnije crne boje. Ovaj trend podseća na način šminkanja žena sa Istoka – oči su uokvirene celom dužinom, i to jako pigmentisanim ajlajnerom. Dobro naglašene oči će biti glavna odlika svih devojaka koje su u trendu, zato nemoj štedeti na ajlajneru!

Pročitajte još: 10 beauty odluka za 2018. godinu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Strobing Stick 01 Light

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Strobing Stick 02 Medium

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, trend

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li je ovo proizvod koji može sve? Testirali smo Maybelline New York Instant Perfector 4 u 1!

Instant Perfector 4 u 1 bi mogao da nam skrati mnoge makeup muke...