Novi trendovi: nanesite karmin u popsicle stilu

Skoro svake nedelje Instagram lansira neke beauty novitete, ali ruku na srce, većina njih bi pre mogla da se svrsta u kategoriju bizarnih, nego estetski poželjnih. Ipak, s vremena na vreme, pojavi se look koji je zaista vredan pažnje. Popsicle lips - vreli trend za koji je potreban samo karmin, pravi je primer kako se od Instagrama na “mala vrata” stiže do makeup vrha!

Da bi dobila usne koje izgledaju kao da si upavo pojela sladoled od jagode, maline, višnje, kupine ili borovnice, biće ti potrebno par dobrih saveta pomoću kojih ćeš na najlakši način postići željeni efekat i zasijati u najlepšem mogućem svetlu.​​

Sladoled kao inspiracija

 

Neodoljivo, zavodljivo, ukusno… Sve što možeš poželeti doneće ti upravo popsicle usne! Da li ćeš ih isprobati zavisi samo od toga koliko si hrabra, ali ne zato što je postizanje ovog efekta komplikovano, već zato što ćeš morati da naučiš jako važnu (životnu) lekciju: da prihvataš “nesavršenosti”. Popsicle usne su upravo to - nekonvencionalne, kreativne i maštovite, blago razmrljane kao posle ljubljenja. Iako će mnogi pomisliti da su idealne za leto, istina je da ćeš u njihovim čarima uživati preko cele godine, pa čak i u hladnim zimskim mesecima.

Priseti se detinjstva i bezbrižnog trčkaranja po ulici sa sladoledom u ruci. Mazali smo ga po usnama simulirajući nanošenje karmina, a trag koji je boja ostavljala za sobom, bio je potvrda da smo se dobro “našminkali”. Kome bi tad palo na pamet da će ova igrarija jednog dana prerasti u planetarno popularan makeup trend?! 

Kako da pretvoriš usne u “zaleđeni slatkiš”?

 

Kao što si već mogla da zaključiš, cilj je da blendovanjem usne postanu prozračne, da boja u centru bude ujednačena, a da na krajevima počne da bledi – sveukupno, da izgledaju kao glazura zaleđenog slatkiša.

A da li će ta predivna nesavršenost zvana popsicle lips biti ekstremno upadljiva ili suptilna zavisi isključivo od boje za koju se opredeliš. Bordo karmin ili ljubičasti karmin, sasvim sigurno ostavljaju najjači utisak.

Probaj i najnovije nijanse NYX Suede Matte Lipstick ruža za usne, sa kojim će postizanje popsicle efekta biti pravo zadovoljstvo. Super-soft lagani mat karmini prekrivaju usne, dostupni su u 24 neodoljive nijanse i pružaju neponovoljiv izgled.​

Korak po korak do savršene nesavršenosti

 

1. Piling

Da bi postigla onaj WOW efekat, uradi jednostavni piling usana. Laganim masiranjem ukloni ostatke kože i pripremi se za sledeći korak.

2. Balzam

Kada dobiješ glatke i mekane usne, dodatno ih nahrani i ishidriraj balzamom za negu.

3. Korektor

Prajmer za usne je poželjan, ali nije neophodan. Umesto njega možeš koristiti korektor koji ćeš naneti preko cele površine usana. Korektor će ti pomoći da u nastavku procesa lakše blenduješ ivice i omogućiš da karmin zadrži intenzivnu boju i postojanost.

4. Ruž

U zavisnosti od toga šta želiš da postigneš izaberi boju, a zatim uzmi mat dugotrajni ruž za usne i nanesi ga na centralni deo usana, ostavljajući prazninu uz ivice.

5. Četkica za glazuru

Upotrebi četkicu da razmažeš boju, i to od unutrašnjeg dela usana ka ivicama koje si prethodno omeđila korektorom. I zapamti, ne želiš potpuno ublendan look, već samo da boja na krajevima počne da bledi, kao da se zamrljala. Na kraju, sve zapečati slojem bezbojnog sjaja koji će stvoriti efekat zaleđenih usana.

Pročitaj još i o drugim trendovima koji te očekuju: Jesenji trendovi: Nude nijanse karmina

Za ovaj izgled preporučujemo

  • NYX Suede Matte Lipstick - Cyberpop

  • NYX Suede Matte Lipstick - Electroshock

  • NYX Suede Matte Lipstick - Spicy

  • NYX Suede Matte Lipstick - Lolita

  • NYX Suede Matte Lipstick - Rosé The Day

Povezane teme: šminka, karmin, ruž, usne, trend

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 koraka do punijih usana

Bez obzira da li su ti usne prirodno tanke pa želiš da ih dodatno istakneš, ovo su tajni trikovi koji će ti pomoći da brzo i lako dobiješ pune usne, ...