Oživite duh zlatne ere Holivuda: Make-up trikovi najvećih filmskih diva

Merilin Monro


Svaki put kada bi se jedno od najpoznatijih lica u svetu filma pojavilo na velikom platnu, svaki muškarac u publici bio bi osvojen. Plavokosa glumica bila je  poznata po karakterističnom sjaju kože, ali on nije poticao od njene ogromne energije već od hormonske kreme koju je Merilin koristila. Zbog toga je zvezda filma "Neki to vole vruće" odvraćala svačiju pažnju u svakom kadru, a kada one uđe u prostoriju - vreme bi stalo!


Kako postići ovaj izgled? Danas znamo da stručnjaci ni u kom slučaju ne preporučuju ove kreme, ali  make-up eksperti dosetili su se kao da kopiraju look lepe Merilin: sve što  je potrebno jeste da pomešate prajmer bisernog sjaja s tečnim puderom. Efekat je isti!

Odri Hepbern


Decenijama nakon što se prvi put nasmešila ispred kamere, zvezda filma "Doručak kod Tifanija" je inspiracija pripadnicama nežnijeg pola. Njena najveća tajna je jednostavnost kojom je uspevala da postigne mnogo, naročito "doll look" koji se ogledao u njenom pogledu.

 

Iako je nanosila mnogo maskare, Odri je izgledala prirodno, a po holivudskim legendama to joj je polazilo za rukom tako što je nakon svakog nanetog sloja iglicom razdvajala trepavicu po trepavicu! 

Kako postići ovaj izgled? Danas, srećom, ne moramo da se služimo ovako nebezbednim trikom - dovoljno je da upotrebimo  maskaru L'Oreal Extra-Volume Collagène, koja omogućava i do  piuta veći volumen - i to bez grudvica!


Greta Garbo


Dramatičan make-up očiju ove filmske dive inspirisao je mnoge holivudske lepotice, između ostalih i slavnu Merilin Monro. To je svakako bilo s razlogom:  jedan pogled na njene oči delovao je magnetišuće - jednostavno ne biste mogli da prestanete da je gledate.

U Holivudu se šuškalo da je Greta u tome uspevala jer je na kapke mazala veoma tanak sloj vazelina, a potom nanosila neutralan puder sve do obrva.

Kako postići ovaj izgled?  Uvek u neseseru imajte L’oreal Infallible Mattifying Base, koje će matirati kožu, a efekat će trajati tokom celog dana!

Pročitaj više o: Vraćamo se vek unazad po make-up inspiracije!

Registrujte se / Prijavite se