Razgovarali smo sa Nađom Stanojević i otkrili njene omiljene makeup trikove!

Ona je mlada, istrajna, kreativna i samosvesna. U iskrenom intervjuu sa našom popularnom influenserkom, Nađom Stanojević, pričali smo o njenim omiljenim makeup trikovima, ali i o samopouzdanju.

Hajde da te malo bolje upoznamo. Kaži nam neku zanimljivost o sebi.

Moje ime je Nađa Stanojević i imam 23 godine. (smeh) Obožavam modu, putovanja i šminku. Takođe, obožavam svog Bostona – malenog boston terijera koji ima svega tri meseca. Sve svoje slobodno vreme provodim sa njim i vodim ga svuda sa sobom – od kancelarije do shoppinga.

Šta za tebe predstavlja makeup?

Makeup je zapravo i prva stvar koju biram pre nego što izađem iz kuće. Po načinu šminkanja je odmah jasno da li idem do prodavnice, na kafu sa drugaricom ili u izlazak. (smeh) Vremenom, šminkanje sam počela da posmatram kao deo svojih malih rituala, kao vreme za sebe i “mojih 5 minuta”. Ono što uvek govorim devojkama koje me prate – nega i kvalitetna šminka su pola posla do čiste i zdrave kože.

Koje makeup proizvode uvek nosiš u torbici?

U torbici uvek imam nude ili bež karmin, Fit Me korektor u slučaju da mi je hitno potrebno da nešto prekrijem na licu, i od skoro omiljeni sjaj za usne – Maybelline New York Lifter Gloss.

A bez kojih makeup proizvoda ne možeš da zamisliš dan?

Razlikuju se proizvodi koje koristim, ali ono bez čega ne izlazim iz kuće je Lash Sensational maskara.

Sećam se da mi je baka govorila kako je devojkama dovoljna dobra maskara i parfem da se od jutra osećaju sveže i lepo, što je zaista istina. Uz dobar parfem, moj idealan makeup duo su korektor za podočnjake i naravno maskara. Ovu naviku sam usvojila još u srednjoj školi i to se nije promenilo ni dan danas.

Šta za tebe predstavlja samopouzdanje?

Samopouzdanje možemo izjednačiti sa prihvatanjem onoga što jesmo, shvatanjem svojih vrednosti i kasnije verom u sebe. Mislim da je jako važno da devojke to shvate još dok su u tinejdž dobu i zato se trudim da na društvenim mrežama otvoreno pričam na temu samopouzdanja.

Kako si izgradila svoje samopouzdanje?

Mislim da se samopouzdanje gradi vremenom i iskustvom. Koga god da pitate kako se osećao na svom prvom javnom nastupu ili još u školi kad odgovara ispred profesora, ne verujem da je imao jak osećaj samopouzdanja. Kako vreme odmiče, više upoznajete sebe, prihvatate svoje mane i vrline i samim tim ste svesni da sve možete izneti lakše nego što ste to prvobitno mislili. Takođe, smatram da su jako važni mali jutarnji rituali koji nas spremaju da pune samopouzdanja izađemo iz svog doma. Meni to zaista pomaže.

Koji savet bi dala svojim pratiocima i našim čitateljkama?

Posmatrajte, upoznajte i volite sebe. Ne upoređujte sebe sa drugima, ne vrtite film o starim neuspesima, već fokus prebacite na svoje potrebe, osećaje i razvijanje veština koje će vam osigurati uspeh u čemu god ste zamislile. Zvuči teško i možda nedostižno, ali kada usvojite ovakvo razmišljanje, život postaje lepši.

A sada, hajde da rešimo misteriju. Za koga se žene šminkaju?

Za sebe i svoje oči! Naravno, možemo se složiti da šminka unapređuje fizički izgled, ali pored toga mislim da ima uticaj i na samopouzdanje. Kada sam sama i igram se sa svojim licem isprobavajući nove makeup proizvode ili tehnike, potpuno se opustim i uživam. A kada završim sa šminkanjem… tada se osećam spremno da uspešno završim sve obaveze tog dana. I tako i bude. (smeh)

Tvoj omiljeni makeup look je…

Nude Smokey Eyes – definitivno! Ovaj look je sexy, a opet dovoljno umeren i zato ga preferiram. Smatram da je pravilna nega nosilac lepote i da si ti ta koja treba da nosi makeup, a ne obrnuto.

Kako da postigneš Nađin omiljeni makeup look:

Razgovarali smo sa Nađom Stanojević i otkrili njene omiljene makeup rituale!

Pročitaj još: Profesionalno šminkanje: korak po korak

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Express Brow Satin Duo Medium Brown 02

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser 08 Buff

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lifter Gloss 006

  Poručite odmah

Registrujte se / Prijavite se