Šminka pravo sa kraljevskih dvorova : evo kako to rade dame plave krvi

Getty Images

Kako god da smo kao  devojčice zamišljale život princeza i kraljica, jasno je da njima nije baš uvek lako. Jedan od uslova je i besprekorno ponašanje i  izgled u svakom javnom pojavljivanju. I dok ćemo poznatim glumicama ili pevačicama ponekad  i oprostiti nemar, dame iz kraljevskih porodica ne predstavljaju samo sebe, već i svoju porodicu i svoju zemlju, pa se nepogrešiv look očekuje i podrazumeva.

Striktna pravila postavlja i jasno definisani dress code , koji predviđa čak i to koje su dozvoljene boje, dužina suknje ili dubina dekoltea.  A prikladnu garderobu, mora  pratiti i adekvatan mejkap. Ni previše ležeran, ni previše napadan – već otmen.

Zato ćeš u ovim lepoticama među kraljevskim porodicama pronaći dobre primere i inspiraciju za prilike  kada ti je potrebna  formalna šminka : razgovor za posao, sastanak , ručak sa njegovim roditeljima...

Kejt Midlton

Vojvotkinja od Kembridža uvek rado naglašava svoje lepe plave oči. I dok ih u dnevnim izdanjima uokviri smeđom senkom, u večernjim izdanjima će često odabrati smokeyeyes. Kate ima prirodno naglašene jagodice, koje dodatno istakne rumenilom.  Uvek bira karmin u boji usana ili nešto svetlije nijanse, ka kajsija i roze boji. Nikada je nismo videli sa crvenim karminom, a voleli bismo. Iako ima tanje usne, sigurni smo da bi joj neka vatrena nijansa lepo stajala.

                                                                                                                                                                        Getty Images

Leticija od Španije

Dama za primer među kraljevskim porodicama, španska princeza Leticija samouvereno nosi i crveni karmin – doduše, uvek zagasitije nijanse, zadržavajući tako svedenost i  formalnost koju royalty izgled podrazumeva. Njen trik je svetlija senka na kapcima, a tamno uokvirene oči. Omiljena frizura pri javnim pojavljivanjima Leticiji od Španije je jednostavna „španska“ punđa, ali često nosi i blago talasasti paž.

Ranija od Jordana

Na nešto manje konzervativna izdanja i u oblačenju i u šminkanju navikli smo od kraljice Jordana. Ova lepotica među kraljevskim damama ima izuzetno lepu i bujnu  kosu, koja je najčešće puštena u velikim talasima. Šminka je uvek tu da naglasi njenu prirodnu lepotu, kroz nude ili nijanse u zemljanim tonovima. Ranija od Monaka je  ljubitelj je lipgloss -a koji lepo naglašava njene pune usne.  Istaknute guste obrve i uvek puno maskare na krupnim očima, odlično finalizuju ovaj kraljevski mejkap.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La’Palette Ombree by L'Oreal Paris

  • Collection Exclusive Pure Reds by L'Oreal Paris

  • Lash Sensational by Maybelline

Povezane teme: šminka, maskara, formalna šminka, karmin, sjaj za usne

Registrujte se / Prijavite se