Šminka za noć veštica: 4 ideje za „strašni“ makeup look

Noć veštica ili popularnije - Halloween tradicionalno se slavi u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi i Novom Zelandu, a sve je popularniji i kod nas. Sjajna prilika da pustimo mašti na volju i da se odvažimo da makar jednom godišnje budemo šta god želimo, bilo da je to zastrašujuća grunge-punk chick, heroina omiljenog crtaća, serije ili filma ili možda neka od pop senzacija koju smo kao male idealizovale. Osim mirne ruke i strpljenja, potrebno  je i malo mašte. Tipične boje Noći veštica su narandžasta i crna, prva povezana s bundevama, a druga sa strahom i slepim miševima, no kad je šminka za Noć veštica u pitanju – sve je dozvoljeno.

Spiderwoman

Osim bundeva koje su, možemo reći, glavno obeležje noći veštica, jedan od simbola koje gotovo uvek vezujemo za Halloween jesu pauci i mreža koju predu. Aludira na strah, tamu i vreba na svakom koraku a ukoliko tvoj odabir za ovu noć nije full kostim već samo poneki omaž jednom od ovih simbola u vidu makeup-a, izdvojili smo par ideja za tebe.

Šminka za noć veštica 4 ideje za „strašni“ makeup lookCrnim ajlajnerom u nekoliko poteza “ispredi” paukovu mrežu ispod oka, a kao da to nije dovoljno spooky ekstra dozu dramatičnosti dodaj uz pomoć jarko crvene ili narandžaste senke. Kad malo bolje razmislimo… u suštini nije ni važno za koju nijansu senke ćeš se opredeliti, bitno je samo da vrišti!

Sada je trenutak da možda po prvi put zalutaš u one skrivene uglove svojih paleta sa senkama u koje nikada ne zalaziš jer smatraš da su možda prenapadne za svaki dan.

Orange is the new black, i obrnuto

Da li i tebe narandžaste nijanse karmina vraćaju u detinjstvo, kada si ih krišom uzimala iz mamine torbe i stavljala ih dok ona ne gleda? Moramo priznati, potpuno narandžasti karmini nisu baš mejnstrim, a i kada se odlučimo za tamniju nijansu ruža obično “idemo na sigurno” i biramo crvene ili braon tonove.

S druge strane, crni karmin je nešto što većini od nas nikada ne bi palo na pamet jer jednostavno ne postoji mnogo prilika u kojima bi ga ponele, a možda ga nikad nismo ni probale te nismo sigurne ni kako bi nam stajao. Jedno je sigurno kada je Noć veštica u pitanju – orange is the new black, ali i obrnuto!

Varijacija je pregršt, ali sigurno je da je narandžasta, zbog asocijacije na bundeve, definitivno pravi izbor za Halloween, bilo da krasi tvoje usne ili kapke. Crna kao boja tame i slepih miševa je, takođe, dobar odabir za ovu noć, a na tebi je da istupiš iz zone komfora, pustiš mašti na volju i eksperimentišeš!

Emo Powerpuff Girl

Powerpuff Girls epizode koje kao male nismo propuštale sada nam mogu poslužiti kao inspiracija za šminku u najstrašnijoj noći! Sećamo se Blossom, Bubbles i Buttercup i njihovih “zaštitnih” boja koje su furale, a sada i njima možemo dati emo momenat za Halloween.

Šminka za noć veštica: 4 ideje za „strašni“ makeup lookPitaš se kada će ponovo biti pogodan trenutak za zeleni ili plavi karmin, ekstremno dugačke trepavice u boji, vruće-neon drečave nijanse senki ili iscrtavanje srceta po licu? Odgovor je – u ovo vreme sledeće godine! Zato jednostavno moraš da iskoristiš sve iz svog makeup arsenala jer ovakve prilike su retke.

Red-blooded woman

Crvena boja simbolizuje različite pojmove za sve nas, bilo da su to ljubav, strast ili moć, ali u najstrašnijoj noći simbolizuje vatru. Takođe, plamen vezujemo za borbenost, odvažnost i nepokolebljivost a sigurno je da svaka od nas gde god se pojavi želi da ostavi utisak jake, samouverene, moderne žene koja hrabro grabi ka svom cilju i ruši sve prepreke pred sobom, baš kao i plamen.

Shodno tome, svoj idealan cat-eye look u Noći veštica možeš začiniti ajlajnerom ili olovkom crvene boje i iscrtati plamen, za još efektniji utisak i bold statement. Kao što smo već pomenuli, u ovoj noći sve je dozvoljeno a crveni karmin, ajlajner i senka istovremeno nisu baš everyday makeup look, stoga usudi se da budeš hrabra i pleniš svojom pojavom!

Pročitaj još: Part 1: Sve što treba da znaš o tretmanima lash lift i brow lamination

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Tattoo Liner Smokey Gel

  Poručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture Sheer Matte 103

  Poručite odmah
 • Lancôme Absolu Rouge Intimatte 404

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Off Tropic Eyeshadow Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Rouge Noir Angora

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Midgniht Muse Matte Liptsick

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Rouge Gold Velvet

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Gel Liner Intense Green

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, iskopiraj izgled, jesen, transformacija, Noć veštica, šminka za Noć veštica, Halloween

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš guste trepavice raskošnog volumena? Vreme je da isprobaš legendarnu Lash Paradise maskaru!

Rajski volumen trepavica bez nagomilanih slojeva je moguć. Uz malu pomoć L'Oréal Paris Lash Paradise maskare, tvoj pogled neće proći nezapaženo...