Šminka za noć veštica: 4 ideje za „strašni“ makeup look

Noć veštica ili popularnije - Halloween tradicionalno se slavi u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi i Novom Zelandu, a sve je popularniji i kod nas. Sjajna prilika da pustimo mašti na volju i da se odvažimo da makar jednom godišnje budemo šta god želimo, bilo da je to zastrašujuća grunge-punk chick, heroina omiljenog crtaća, serije ili filma ili možda neka od pop senzacija koju smo kao male idealizovale. Osim mirne ruke i strpljenja, potrebno  je i malo mašte. Tipične boje Noći veštica su narandžasta i crna, prva povezana s bundevama, a druga sa strahom i slepim miševima, no kad je šminka za Noć veštica u pitanju – sve je dozvoljeno.

Spiderwoman

Osim bundeva koje su, možemo reći, glavno obeležje noći veštica, jedan od simbola koje gotovo uvek vezujemo za Halloween jesu pauci i mreža koju predu. Aludira na strah, tamu i vreba na svakom koraku a ukoliko tvoj odabir za ovu noć nije full kostim već samo poneki omaž jednom od ovih simbola u vidu makeup-a, izdvojili smo par ideja za tebe.

Šminka za noć veštica 4 ideje za „strašni“ makeup lookCrnim ajlajnerom u nekoliko poteza “ispredi” paukovu mrežu ispod oka, a kao da to nije dovoljno spooky ekstra dozu dramatičnosti dodaj uz pomoć jarko crvene ili narandžaste senke. Kad malo bolje razmislimo… u suštini nije ni važno za koju nijansu senke ćeš se opredeliti, bitno je samo da vrišti!

Sada je trenutak da možda po prvi put zalutaš u one skrivene uglove svojih paleta sa senkama u koje nikada ne zalaziš jer smatraš da su možda prenapadne za svaki dan.

Orange is the new black, i obrnuto

Da li i tebe narandžaste nijanse karmina vraćaju u detinjstvo, kada si ih krišom uzimala iz mamine torbe i stavljala ih dok ona ne gleda? Moramo priznati, potpuno narandžasti karmini nisu baš mejnstrim, a i kada se odlučimo za tamniju nijansu ruža obično “idemo na sigurno” i biramo crvene ili braon tonove.

S druge strane, crni karmin je nešto što većini od nas nikada ne bi palo na pamet jer jednostavno ne postoji mnogo prilika u kojima bi ga ponele, a možda ga nikad nismo ni probale te nismo sigurne ni kako bi nam stajao. Jedno je sigurno kada je Noć veštica u pitanju – orange is the new black, ali i obrnuto!

Varijacija je pregršt, ali sigurno je da je narandžasta, zbog asocijacije na bundeve, definitivno pravi izbor za Halloween, bilo da krasi tvoje usne ili kapke. Crna kao boja tame i slepih miševa je, takođe, dobar odabir za ovu noć, a na tebi je da istupiš iz zone komfora, pustiš mašti na volju i eksperimentišeš!

Emo Powerpuff Girl

Powerpuff Girls epizode koje kao male nismo propuštale sada nam mogu poslužiti kao inspiracija za šminku u najstrašnijoj noći! Sećamo se Blossom, Bubbles i Buttercup i njihovih “zaštitnih” boja koje su furale, a sada i njima možemo dati emo momenat za Halloween.

Šminka za noć veštica: 4 ideje za „strašni“ makeup lookPitaš se kada će ponovo biti pogodan trenutak za zeleni ili plavi karmin, ekstremno dugačke trepavice u boji, vruće-neon drečave nijanse senki ili iscrtavanje srceta po licu? Odgovor je – u ovo vreme sledeće godine! Zato jednostavno moraš da iskoristiš sve iz svog makeup arsenala jer ovakve prilike su retke.

Red-blooded woman

Crvena boja simbolizuje različite pojmove za sve nas, bilo da su to ljubav, strast ili moć, ali u najstrašnijoj noći simbolizuje vatru. Takođe, plamen vezujemo za borbenost, odvažnost i nepokolebljivost a sigurno je da svaka od nas gde god se pojavi želi da ostavi utisak jake, samouverene, moderne žene koja hrabro grabi ka svom cilju i ruši sve prepreke pred sobom, baš kao i plamen.

Shodno tome, svoj idealan cat-eye look u Noći veštica možeš začiniti ajlajnerom ili olovkom crvene boje i iscrtati plamen, za još efektniji utisak i bold statement. Kao što smo već pomenuli, u ovoj noći sve je dozvoljeno a crveni karmin, ajlajner i senka istovremeno nisu baš everyday makeup look, stoga usudi se da budeš hrabra i pleniš svojom pojavom!

Pročitaj još: Part 1: Sve što treba da znaš o tretmanima lash lift i brow lamination

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Tattoo Liner Smokey Gel

  Poručite odmah
 • YSL Rouge Pur Couture Sheer Matte 103

  Poručite odmah
 • Lancôme Absolu Rouge Intimatte 404

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Off Tropic Eyeshadow Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Rouge Noir Angora

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Midgniht Muse Matte Liptsick

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Rouge Gold Velvet

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Gel Liner Intense Green

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, iskopiraj izgled, jesen, transformacija, Noć veštica, šminka za Noć veštica, Halloween

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ zanosni makeup trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati

Voliš i pratiš makeup trendove na društvenim mrežama ,,Siren Eyes ’’ je novi trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati...