Smokey eye je prevaziđen - spremi se za eksploziju boja

Prethodnih godina bili smo svedoci najrazličitijih trendova kada je reč o šminkanju očiju, i bilo je svega - od klasičnih, preko avangardnih, do onih “povratničkih” look-ova. Ipak, nova decenija označava početak daleko uzbudljivijih i odvažnijih kreacija. Došlo je vreme za velike promene i nema nikakve sumnje - u njima će najviše uživati bjuti entuzijasti! Spremi se za “eksploziju” boja na kapcima, nabavi raznobojne ajlajnere i lude senke, jer čeka te mnogo zabave uz minimum rizika! Idealno, zar ne?

 

Beli ajlajner

Ako su ti crni ajlajneri dosadili, sada konačno možeš da odahneš, jer će ih ove sezone zameniti bele i krem linije na kapcima. Možeš ih kombinovati sa senkama u jarkim ili nude tonovima, a pogotovo dobro idu u kombinaciji sa plavom senkom i dugim crnim trepavicama.

 

Pastelna i neon avantura

U slučaju da bela olovka za oči nije dovoljan izazov za tebe, sigurni smo da će pastelni i neon ajlajneri biti, naročito kada ih spojiš sa kontrastnim senkama. Probaj da upariš pink sa crvenom, plavu sa narandžastom ili bilo koji drugi “miks” kojim ćeš postići kontrast. Proleće ne budi samo prirodu, već i naša čula. Čim osetiš euforiju u telu, znaj da je došlo vreme da promeniš svoju makeup rutinu i uploviš u pastelno-neon avanturu.

Naglasi unutrašnje uglove očiju

Malo boje može da napravi čuda, ali, pre nego što je dodaš, važno je da se fokusiraš na postizanje svežeg, blistavog tena i neutranih kapaka. Tek tada dolazi ono najbolje! Nanesi boju u unutrašnje uglove očiju, otvori pogled i učini ga izazovnim i upadljivim. Neon zelena, žuta, bela… - sve svetle varijante dolaze u obzir!

 

Maskara u boji

Pošalji svoju crnu maskaru na jedan duži godišnji odmor i počni da eskperimentišeš sa bojom na trepavicama. Ako nisi sigurna da li bi mogla da izneseš jarku pink, nanesi sloj tamno-plave ili zelene maskare. Na prvu loptu, trepavice će izgledati “neutralnije”, ali će svakako zaintrigirati ljude i namamiti ih da još jednom pogledaju u tvoje oči.

Watercolor look

Sasvim sigurno jedan od najlepših trendova - nežan, razdragan, snen… i što je najbolje od svega, ne moraš da se držiš samo jedne boje! Izaberi nijansu za unutrašnje uglove, za centar kapka i za spoljašnje uglove očiju. Ceo look zakruži koralnim ili pink rumenilom, i ne zaustavljaj se na obrazima, već lagano produži pokret preko jagodica, sve do slepoočnica, kako bi se boja spojila sa senkom na kapcima (pink, lavanda…).

 

Lebdeća linija u boji

Ko kaže da linija tvog ajlajnera mora da se “drži” za koren trepavica? Ovog puta, reinkarniramo floating liner look, koristeći beli ili ajlajner u boji i oštru ugaonu četkicu. Savršen efekat bez mnogo truda.

 Raspareni kapci

Ako voliš da rizikuješ onda su “raspareni kapci” prava stvar za tebe. Nešto potpuno drugačije, novo i smelo! Za potpuni šik i avangardu, na točku boja pronađi opozit koji ti deluje najprivlačnije (žuta i ljubičasta; narandžasta i plava…), pa na jedan kapak nanesi jednu, a na drugi drugu boju. Za “suptilniji”efekat, izaberi nešto sličnije nijanse, na primer bebi-plavu i jorgovan.

 

Sve nijanse plave

I na kraju, da razrešimo misteriju… Boja koju ćemo najčešće viđati na kapcima ove sezone je plava i to u svim nijansama. Bez obzira da li su mat ili svetlucave, plave senke će obeležiti naredni period, a jedini smokey eyes koji je “dozvoljen” upravo je onaj kreiran plavim senkama.

Pročitaj još: Makeup trendovi koji pristižu iz Pariza

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Lancome Hypnôse Palette

  Poručite odmah
 • Lancome Hypnôse Drama mascara

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Mystic Petals Eyeshadow Palette Midnight Orchid

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Liquid Eyeshadow Industrial

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 37 Extraordinnaire

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Hot Singles 60 STFU

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, ajlajner, oči, trend, večernja šminka, dnevna šminka, stil, moda, iskopiraj izgled, šljokice, Lancome, smoky eye, cat eye, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, tehnika šminkanja, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, ajlajner u boji

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da prepoznaš puder koji će odgovarati potrebama tvoje kože?

Puder makeup proizvod koji se bira pažljivo, evo kako da izabereš onaj koji odgovra potrebama tvoje kože...