Sprej za setovanje ili puder za setovanje, pitanje je sad!

 

Iako pre par godina nismo znali ništa o ova dva proizvoda, puder za setovanje i sprej za setovanje zauzimaju počasno mesto u našem neseseru. Po pravilu, odlučujemo se za jedan od ova dva proizvoda, neke devojke preferiraju puder, a neke sprej. Danas ti odgovaramo na pitanje, kako se odlučiti između ova dva proizvoda.

Šta je to setovanje?

Setovanje šminke je zapravo nanošenje sloja pudera ili spreja koji će makeup učiniti postojanim, sprečiti njegovo razmrljavanje i topljenje. Setovanje šminke neophodno je u toplim danima, na visokim temperaturama, ili u svečanim prilikama, kada je neophodno da šminka izdrži ceo dan.

 

Puder za setovanje

Puderi za setovanje pravljeni su tako da upiju višak sebuma sa lica, a da ga ne osuše. Kako naše pore konstantno luče sebum, nanošenjem pudera sprečićeš da ti se lice „otopi“. Zbog toga, puder za setovanje nanosi se nakon aplikacije kremastih proizvoda, kao što su tečni puder ili korektor. Puder za setovanje licu daje specifičan mat finiš i dodatno skriva nesavršenosti na licu. Ovaj proizvod idealan je za tebe ako imaš problem sa preteranim lučenjem sebuma i prosijavanjem lica.

Sprej za setovanje

Kada je u pitanju sprej za setovanje, važno je napomenuti da je on nešto drugačiji od pudera za setovanje. Puder je pravljen tako da setuje kremaste proizvode koje nanosimo na lice, dok je sprej namenjen čitavom makeup-u. Ovaj proizvod nanosi se na celo lice nakon završetka šminkanja. Dakle, ako želiš da ti šminka „ne mrda“ tokom čitavog dana, nakon nanošenja spreja za setovanje, ne pokušavaj da dodatno popraviš šminku.

Sprej za setovanje ili puder za setovanje, pitanje je sad!

Kada ga naneseš na celo lice, sprej za setovanje daće tvom licu efekat svežine. Osim toga, možeš ga koristiti da istakneš hajlajer ili senku za oči. Samo ga naprskaj na četkicu pre nanošenja i efekat će biti izuzetno primetan. Za razliku od pudera za setovanje, tvoje lice ne može da upije sprej, niti sprej može da da mat efekat pudera. Zbog toga je sprej bolji izbor za devojke koje imaju suvu kožu i kojima je potrebna konstantna hidratacija.

I, koji proizvod koristiti?

Kao što smo već rekli, puder za setovanje bolje će „leći“ na masnu kožu, dok će sprej prijati suvoj koži. Neki profesionalni šminkeri kombinuju puder i sprej i tako postižu idealan balans. Ono što ti mi savetujemo jeste da slušaš svoju kožu i izabereš onaj proizvod koji joj najviše prija.

Koji je tvoj omiljeni proizvod za setovanje? Podeli sa nama u komentarima.

Pročitaj još: Šminka online: Top 10 makeup proizvoda

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup HD Finishing powder Mineral Based

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Matte Finish Setting Spray

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Dewy Spray Setting Spray

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Setting Powder

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Matte Primer

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Full Coverege Foundation

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup High Glass Primer Brush

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, tečni puder, puder, konturisanje, mat, trend, večernja šminka, dnevna šminka, pribor za šminkanje, hajlajter, osetljiva koža, četke za šminkanje, prajmer, primer, baza, NYX

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Koja je razlika između dnevne i noćne kreme, kako odabrati onu pravu?

Verovatno ni sama nisi sigurna da li ti je potrebna dnevna i noćna nega u skincare rutini, otkrivamo ti sve tajne i osnovne razlike dnevne i noćne kr...