Šta nas očekuje na makeup sceni ove zime: II deo

Ekstremno duga krila

Ako voliš ajlajner, ove jeseni ćeš morati da se spremiš za savladavanje novih tehnika, tačnije, novih oblika linija. Ekstremno dugačka krila, obilato korišćenje crne boje gotovo preko celog kapka i ono što može delovati najčudnije, ostatak lica gotovo bez šminke! Vrlo efektno i pomalo zastrašujuće, ali svakako nešto originalno i osvežavajuće na makeup sceni.

Uz sve to treba pomenuti i krivudave linije izvučene ajlajnerom ili olovkom (crne, bele, plave, srebrne…), na samom kapku ili tik iznad pregiba - horizontalno, koso ili vertikalno, kako poželiš; najrazličitije varijacije krila ili čak “nespretno nabacivanje” senki upadljivih boja, kao kada deca kradu maminu šminku i prave potpuni nered na licu (samo je u ovom slučaju “nered” rezervisan isključivo za kapke).

Pink i ljubičaste senke

Kada smo već kod “igranja”, razmazane senke su potpuna avangarda u novoj sezoni. Koriste se i kremaste i puderaste teksture kako bi se postigao neuredan, “grunge” look.

Iako često potcenjujemo njihovu moć, “isprane” smeđe, zemljane i braon senke koje na suptilan način daju definiciju oku i prave konturu, zasigurno spadaju među makeup favorite ove sezone. U zavisnosti od toga na koji način se nanose, ove nijanse mogu da otvore oči ili da ih obaviju velom misterije, zato obavezno iskoristi njihov pun potencijal. Osim njih, nežno pink, lavanda i ljubičasti tonovi, biće najprisutniji na kapcima.

Teški slojevi maskare

Ekstra “teške” trepavice prekrivene slojevima maskare, nanesene i na gornji i na donji red. Ne pokušavaj da ih razdvojiš češljićem, jer tako grupisane daju “grunge vibe”.

Uz klasičnu crnu, u modi su i one neobične boje, pogotovo neonske i pink. Trepavice a la “snežna oluja” su apsolutni hit na modnim revijama, super pristaju uz kapute, pa samo ostaje da vidimo da li će ovaj trend zaživeti i na ulicama.

Obrve – tu su, a kao da nisu

Super jake, pa čak i očešljane obrve odlaze u prošlost. Sada su nežno popunjene, da se vidi da postoje, ali bez ikakvih oštrih linija ili upadljivih tačkica (kao da su pojačane puderom, a ne pomadom ili olovkom). Moda se vraća ciklično, pa tako na red ponovo dolaze i izbeljene obrve.

Sjajne usne i bobičaste boje

Ove jeseni i zime u trendu je glossy! Sjaj čini da usne izgledaju hidrirano, bujno i nedvosmilesno seksi. Takođe, crveni ruž, klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ali i karmini boje bobičastog voća. Osim što savršeno pristaju svakom tenu, “berry” boje, bez obzira na to da li su svetle ili tamne, čine da zubi izgledaju čudesno belo.

Pročitaj još: Šta nas očekuje na makeup sceni ove zime: I deo

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybeline New York Tattoo Liner

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Poručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Plump And Shine Watermelon 102

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Les Macarons 838 Berry Cherrie

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lash Sensational Limited Edition

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 26 Stunner

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, crveni karmin, formalna šminka, ajlajner, oči, karmin, ruž, sjaj za usne, usne, trend, večernja šminka, dnevna šminka, obrve, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, trepavice, olovka za obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

5 makeup proizvoda na koje ne moraš da trošiš puno novca.

Visoka cena nije uvek garancija vrhunskog kvaliteta i nikada ne treba potcenjivati jeftiniju drogerijsku ponudu koja često skriva prava otkrića po vrl...