Tajne profesionalnih šminkera: deep crease tehnika šminkanja

Sa povratkom modnih trendova koji su ostavili upečatljiv trag u istoriji, dolazi i do povratka mnogih makeup tehnika koje su nekad bile popularne. U jednu od njih spada i ova arapska tehnika šminkanja ili deep crease tehnika koja je naročito bila aktuelna šezdesetih godina.

Profesionalni šminkeri već su vrlo dobro upoznati sa ovom tehnikom šminkanja i uveliko je praktikuju. Međutim, nama običnim smrtnicima, makeup tehnike šminkanja očiju često su najkomplikovanije za učenje, pa se prepuštamo njihovim veštim rukama. Ali, veruj nam, savladati ih je i više nego moguće i to samo uz malo dobre volje, odgovarajućih proizvoda, puno vežbe i sjajnih saveta.   

 

Šta je deep crease tehnika šminkanja

Arapsko šminkanje očiju predstavlja jasno definisanje pregiba oka sa dve potpuno različite nijanse senke za oči, sa jasno definisanim prelazom između nih. Dakle, za razliku od klasičnog nanošenja senke za oči, kod ovog načina šminkanja očiju, ne treba da izblenduješ prelaz između različitih nijansi senke, već da ga dodatno naglasiš. Tehnika je naročito preporučljiva onima koji imaju spušetene kapke, jer će ih uz pomoć ovog načina šminkanja očiju vizuelno podići i naglasiti na pravi način.

Vrlo je lako eksperimentisati sa ovom makeup tehnikom, jer će samo jednostavni odabir nijansi senke izmeniti potpuni look. Pa tako, ako tek počinješ da eksperimentišeš sa ovom tehnikom šminkanja očiju, prvo započni sa nekim zemljanim, diskretnim bojama senki, a kasnije kada se dovoljno izveštiš uvedi i jarke boje i poigravaj se s njihovim nijansama.

 

Šta je sve potrebno za deep crease šminkanje?

- Prajmer ili baza za oči

- Vizit karta ili neka slična kartica (ako si početnik u ovoj tehnici)

- Olovka za oči

- Sedefasta senka za oči

- Pufnasta četkica za senku

- Uža preciznija četkica za senku

- Ajlajner

- Tamna senka za oči

- Svetla senka za oči

- Kvalitetna maskara ili veštačke trepavice

- Gel ili pomada za obrve

 

Deep crease šminkanje očiju korak po korak

Vreme je da iskoristiš vizit kartu ili sličnu karticu, odabereš boju olovke za oči i započneš ovu avanturu. Preporučujemo da za početak ipak vežbaš sa braon bojom olovke za oči, mada se ova tehnika šminkanja očiju može izraditi uz pomoć bilo koje druge boje.

Korak 1

Nanesi prajmer za oči, čitavom površinom gornjeg kapka, tik do obrva. Zahvaljujući njemu, stavljanje senke biće mnogo lakše, a i brže. Dugotrajnost makeup-a da ni ne spominjemo. I boje će takođe biti intenzivnije i postojanije zahvaljujući ovom sjajnom, možemo reći, pomalo zapostavljenom, makeup proizvodu. Nakon toga, do pregiba kapka nanesi svetlu senku za oči.

 

Korak 2

Prisloni karticu na lice, tako da ti je početak kartice, na samom uglu oka, a kraj na završetku tvoje obrve. Zatim na spoljašnji ugao kapka od samog kraja oka iscrtaj oblik V. Zatim tu liniju produži duž linije pregiba kapka. Kako je budeš produžavala, ujedno postepeno smanjuj i pritisak olovke i tako da je neprimetno stanjiš. Ako pogrešiš, nije ništa strašno. Samo obriši mesto i pokušaj ponovo, sve dok ne budeš zadovoljna izgledom svog V oblika sa produženom linijom.

Korak 3

Kao što smo rekli, kod ove tehnike prelazi između nijansi su vidljiviji, ali to ne znači da nećeš umereno izblendovati senku na samom kraju pregiba kapka. Blago izblenduj samo gornji deo oblika slova V uz pomoć neke tamnije senke, a zatim stavi sedefastu senku po želji na samu liniju koju si izvukla i blago je izblenduj širom četkicom za senku pokretima na gore. Ostatak oka mora biti čist i sa jasno izraženom linijom na pregibu kapka.

Korak 4

Vreme je da naneseš ajlajner, ali samo na donji kapak. Laganim potezom povuci liniju ajlajnera, odmah iznad trepavica i produži je sve do kraja slova V, tako da kreiraš takozvano krilo.

 

Korak 5

Istu onu senku koju si koristila za gornji deo oblika slova V sada nanesi i na spoljni deo ugla donjeg kapka, odmah ispod trepavica. Za ovo možeš da koristiš i precizniju i užu četkicu za senku kako bi ispalo što preciznije.

Korak 6

Šminkanje očiju na ovaj način je još malo gotovo. Sve što je potrebno za kraj, jeste da staviš dva sloja kvalitetne maskare i na gornje i na donje trepavice. A ako baš želiš dramatičniji izgled, možeš i isprobati stavljanje veštačkih trepavica.

 

Oči će ti biti automatski naglašenije i upadljivije, a to odmah povlači i pogled na tvoje obrve. Pa bi bilo dobro da ih lepo oblikuješ i naglasiš uz pomoć gela za obrve.

Kako ti se čini ovaj trend koji je ponovo postao aktuelan? Da li si ga već isprobala? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Makeup trendovi koje moraš zaboraviti ovog proleća

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Eyeshadow Smoke Duo

  Poručite odmah
 • Maybelline New York x Puma Heat Flash

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Ebony

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, ajlajner, oči, trend, večernja šminka, dnevna šminka, obrve, pribor za šminkanje, tutorial, šljokice, proleće, smoky eye, cat eye, Loreal Paris, Maybelline New York, prajmer, baza, NYX, instagram trend, trepavice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preparati na bazi retinola tokom leta da ili ne ?

Uprkos velikom broju benefita, mnogi ljudi izbegavaju upotrebu retinoida tokom leta, uglavnom zbog negativnog iskustva koje je neko nekada iskusio. Al...