Trajno bojenje trepavica: za i protiv

Veliki broj žena smatra da gubi dragoceno vreme na svakodnevno šminkanje i ulepšavanje, ili nije u potpunosti zadovoljno svojom veštinom šminkanja i proizvodima koje koristi, pa se zato odlučuje za trajno šminkanje. Stoga ne čudi što je u bjuti industriji zaživela trajna šminka, počev od usana, obrva, pa sve do trepavica. Trajno bojenje trepavica je vrsta trajnog makeup-a, koja je postala još popularnija posle ekspanzije procedure minivala trepavica, a mi ti otkrivamo prednosti i mane ove procedure.

Ko uglavnom radi trajno bojenje trepavica

Za bojenje trepavica se uglavnom odlučuju oni koji imaju prirodno svetlije i tanje trepavice, ali i oni koji prosto žele da imaju izraženije u upadljivije trepavice bez nanošenja maskare.

 

Trajno bojenje trepavica: procedura u kozmetičkim salonima

Procedura trajnog bojenja trepavica se obavlja u skoro svakom bolje opremljenom kozmetičkom salonu, bezbolna je, sa mogućnostima manjih peckanja i traje oko pola sata ukoliko je radiš u kombinaciji sa minivalom trepavica, a oko desetak minuta ukoliko je radiš samostalno. Efekat posle trajnog bojenja trepavica može da traje i do mesec dana.

Nije potrebna nikakva posebna priprema pre ovog tretmana, sem da ukoliko nosiš sočiva, ipak tog dana nosiš naočare za vid, kako farba kojom će ti farbati trepavice ne bi slučajno umrljala sočiva.

Procedura se vrši uz pomoć specijalnih boja predviđenih za bojenje dlačica na licu, uglavnom crne i braon boje. Međutim, kao i kod svake procedure, a naročito kad su u pitanju najosetljiviji delovi lica – oči, moraš se raspitati da li su formule boja koje se koriste u toku procedure zasnovane na prirodnoj bazi. Ukoliko slučajno sadrže neke agresivne sastojke, mogu izazvati iritaciju očiju. Isto tako obrati pažnju da ti tretman ne radi bilo ko, već se raspitaj da to radi neko ko ima iskustva i u tetoviranju obrva, i nanošenju druge trajne šminke.

 

Kako tretirati trepavice nakon procedure

Ako si se odlučila za trajnu šminku trepavica, to ne mora nužno da znači da nećeš nanositi i ostatak makeup-a, poput senki za oči i ajlajnera, pa ćeš samim tim ipak morati da skidaš tu šminku pred spavanje, iako si izbegla korak nanošenja i skidanja maskare. Zato je bitno da šminku nakon procedure skidaš isključivo uz pomoć sredstava koji nisu na bazi ulja, kako ne bi uz makeup koji želiš da ukloniš, uklonila i boju sa sveže ofarbanih trepavica.

Mada se može reći da je efekat procedure dosta dugotrajan, mnogi ga nakon isteka tog perioda ponovo ponavljaju, pa tako i isuše svoje prirodne trepavice.

Trajno bojenje trepavica od kuće je moguće?

U prodaji postoje i setovi za samostalno bojenje trepavica od kuće, ali ne bismo ti preporučili da sama eksperimentišeš sa ovom delikatnom procedurom, da ti boja koju pokušavaš da naneseš na trepavice slučajno ne bi završila u oku, već da to ipak prepustiš profesionalcima, ukoliko se ipak odlučiš za takav vid trajnog makeup-a.

 

Trajno bojenje trepavica – ZA

- Bezbolna i brza procedura

- Pogodna je za one koji imaju prirodno svetlije trepavice

- Efekat može da traje i do mesec dana

Trajno bojenje trepavica - PROTIV

- Postoji mogućnost iritacije očiju, ukoliko formula boje nije zasnovana na biljnoj bazi

- Ponavljanje procedure svakog meseca može da isuši tvoje prirodne trepavice

- Ne možeš da koristiš bilo koji proizvod za skidanje šminke posle ove procedure

- Setovi za samostalno bojenje trepavica od kuće nisu baš najbezbedniji izbor

Maskara je ipak bolje rešenje – a evo i zašto!

Da se razumemo, znamo da nisu svi bili te sreće da se rode sa prirodno gustim i crnim trepavicama, pa im ova procedura deluje primamljivo, ali maskara je ipak bolje, praktičnije, jeftinije i logičnije rešenje. Možda si primetila da ti tvoje inače kratke i svetle trepavice inače deluju dosta duže i izraženije i posle samo jednog sloja maskare, a to je zato što sve dlačice trepavica uopšte nisu vidljive u prirodnom izdanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Tome maskara i služi, da obuhvati baš svaku dlačicu, i da samim tim one budu vidljivije i lepše. Međutim, maskare u prodaji ti pored intenzivnije boje tvojih trepavica, za razliku od ovog tretmana mogu dodatno povećati i volumen i dužinu i gustinu. Zar to nije efektnije, od bilo kog popularnog tretmana trajne šminke? ;)

Šta ti misliš o ovom tretmanu trajne šminke? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Nova tajna šminkera: Floating Crease tehnika šminkanja

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lash Sensational

  Poručite odmah
 • Lancôme Mascara Hypnose Drama Waterproof Noir

  Poručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Worth the Hype Mascara

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup On The Rise Volume Liftscara Black

  Poručite odmah
 • YSL The Shock Mascara

  Poručite odmah
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Mascara

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, Yves Saint Laurent, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, trepavice, minival trepavica, Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris, trajno bojenje trepavica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi bez kojih nećeš moći ove jeseni!

Jesen je sezona koja nam donosi najzanimljivije makeup trendove ali i novitete kak su makeup proizvodi u pitanju, ovo su proizvodi bez kojih nećes moć...