Trendovi iz 2019. koje ne želimo da vidimo u ovoj godini

Poslednjih 10 godina bjuti industrija je eksplodirala, a poseban doprinos tome dale su društvene mreže, Jutjub i influenseri. Neki trendovi su se dugo zadržali na makeup sceni, neki su se iznova vraćali i nestajali, a neki su bili toliko kratkog daha da ih se i ne sećamo.

Osim što ćemo u 2020. ući sa brojnim novitetima u poglednu šminkanja, od nekih stilova koji su obeležili prethodnu godinu, moraćemo da se oprostimo.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo da vidimo u ovoj godini

Ekstremno hajlajtovanje jagodica - bye, bye

Ovaj trend je duži niz godina bio jedan od najzastupljenijih, a iako smo navikli da nam se sa Jutjuba i Instagrama smeškaju lepotice izrazito svetlucavih jagodica i noseva, ekstremno hajlajtovanje definitivno odlazi u zaborav. Super sijajući hajlajteri dobro izgledaju na profi fotkama, crvenom tepihu i modnim revijama, ali ne i u realnom životu. Naprotiv, na običnom svetlu ćeš izgledati apsolutno preterano. U 2020. nećemo poneti ni “teško” konturisanje. Izgledaćeš 10 puta bolje ako na lice samo suptilno naneseš magični prah bronzera.

Što smo sijali, sijali smo!

Iako gliter viđamo gotovo u svim makeup proizvodima - od senki, karmina, preko ajlajneria, do maski, svima nam je poznato da se šljokice jezivo teško skidaju sa lica. Uz to, sve više istraživanja pokazuje da one nisu dobre za okolinu zbog čega bi njihovu upotrebu trebalo svesti na minimum.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo da vidimo u ovoj godini

“Instagram obrve” – klonovi stop!

Ako je verovati makeup stručnjacima, vreme “instagram obrva”, efekat senčenja gelom i poigravanje svetlim i tamnim nijansama je gotovo. Ne samo da su ovakve obrve izgledale veštački i lažno, već su i zahtevale mnogo pažnje i održavanja. To naravno ne znači da u 2020. nećemo nastaviti da brinemo o svojim obrvama, ali ćemo to činiti na manje uniformisan i mnogo prirodniji način.

Metalik karmini

Sve te nijasne “obučene” u visoki sjaj biće previše odvažne i samim tim neprimenljive u svetu lepote u narednoj godini, bar kada govorimo o svakodnevnom makeup-u običnih ljudi.

Braon karmini

Iako je u 2019. doživeo comeback ovaj trend je definitivno bio kratkog daha, naročito verzija iz “devedesetih” kada smo usne ivičili i braon olovkom.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo da vidimo u ovoj godini

Ultra mat karmini

Sasvim je izvesno da mat karmini neće u potpunosti nestati sa scene, već će ih ljubitelji šminkanja sve češće menjati za neke sjanije proizvode. Mat, suve usne svakako ne idu u prilog naglašavanju prirodne lepote, pa ćemo se u Novoj godini sve više priklanjati sočnijim opcijama ruževa.

Grafički i negative-space ajlajner

Iako su bili sveprisutni na modnim pistama i crvenom tepihu, ovi trendovi nisu namenjeni da traju, a jedan od razloga je i taj što nisu primenljivi u svakodnevnom životu. Kada ih kreira ekspert, izgledaju super, ali ako nemaš dovoljno veštine u rukama, izgledaćeš kao dečiji crtež.

Debeli ajlajner – no!

Da bi sa ajlajnerom postigli pun pogodak neophodno je da imamo adekvatan oblik očiju, preciznu ruku i još precizniji aplikator, u suprotnom možeš izgledati pregrubo, pa čak i kao rakun. Ovakav look ne laska nikom, pa će biti najbolje da ga ostaviš u 2019.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo da vidimo u ovoj godini

Koji trend iz 2019. godine ne bi želela da poneseš u ovoj godini? Podeli sa nama u komentarima.

Pročitaj još: Budući makeup trend: Neusklađene senke za oči

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Master Chrome

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris brow Artist Micro Tattoo 107 Cool

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Nudes No Lies

  Poručite odmah
 • Maybeline New York Color Sensational Smoked Roses 320 Steamy Rose

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Poručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Poručite odmah
 • Lancôme Blush Subtile 353 Rose Sable

  Poručite odmah
 • YSL Touche eclat Luminous Radiance

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, formalna šminka, ajlajner, oči, karmin, ruž, usne, trend, večernja šminka, dnevna šminka, mat usne, rumenilo, prirodni look, Yves Saint Laurent, Lancome, Loreal Paris, Maybelline New York, YSL, olovka za obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...