Upoznajte novu Instagram opsesiju – Instaception

Sve je počelo kao zanimljiva ideja, a pretvorilo se u pravi insta-izazov koji je vrlo brzo angažovao makeup ljubitelje.  Cela jedna “šminkanje instagram” armija, prihvatila je ovaj zanimljivi makeup trend: Instaception.​

Ideja je krenula od australijskog uticajnog makeup instagramera nadimka domm.ski , koji je u julu postavio svoju fotografiju sa ovom zanimljivom intervencijom na licu, a koja tada verovatno nije ni imala ime Instaception.

“Imao sam u glavi ovu ideju neko vreme, i možda je nisam izveo kako sam mogao, ali šta sad…”, postavio je komentar uz sliku. Za manje od pet meseci Instaception je postao pravi instagram makeup trend 2018 !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Kako napraviti instaception fotku

Fora je da samo jedan deo lica bude našminkan, i to tako da izgleda kao Instragram post - sa sve okvirom! Dakle, “uramljeni” deo lica perfektno je našminkan, dok je ostatak neutralan ili bez šminke. Čak ostavljajući ostatak lica nenašminkanim, dodatno se naglašava taj pop-up efekat koji instaception ima, a zbog čega je stekao svetsku slavu.

Da, ceo skrinšot iscrtan na licu. I lajk i šer dugme, pa i tvoje insta-ime. Možda čak i neki komentar, što da ne?

Instaception pre svega predstavlja dobru zabavu

Jasne teme nema, važno je pustiti mašti na volju, a rukama na veštinu. Instaception je idealan prostor za makeup umetnike kojima je šminkanje mnogo više od samog ulepšavanja (a ima nas, zar ne? ;) )

Pojavile su se različite varijacije, poput multipliciranja “postova” na licu.

 

Ali i instaception varijacije koje sada već razigravaju i iscrtavaju druge društvene mreže, “provlače” lice kroz filtere…

Mogućnosti su brojne, kada se ukrste šminka i digitalni svet.  Interaktivno je, izazovno, inspirativno – i novo, u vreme kad se čini da je u šminkanju sve već viđeno. Verovatno je zato ovaj modni trend tako brzo pobrao pratioce.

Verujemo da će se uskoro pojaviti i neka beauty aplikacija (ako već nije??) koja omogučava da uz klik-dva obaviš svoju instagramsku Instaception dužnost, ako nisi već toliko vešta sa pravom šminkom. Samo požuri, dok nije stigao neki novi makeup trend!

Pročitaj još o drugom trendu: K beauty makeup – lepota dalekog istoka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • NYX Professional Makeup Jumbo Eye Pencil Milk

    Poručite odmah
  • NYX Professional Makeup Matte Lipstick Lolita

  • NYX Professional Makeup Illuminating Duo Chromatic Twilight Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, ajlajner, oči, trend, tutorial, instagram trend

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo su idealani puderi za lice koji će prkositi zimi!

Ukoliko ste ljubitelji makeup-a onda sigurno znate koliko je teško održati blistav ten tokom hladnih zimskih dana, bitno je da izabereš pravi puder za...