Vesele osamdesete u nekoliko koraka Zaboravite na sva pravila! Senke za oči upravo su se otele kontroli!

IStock

Možda je vreme da se prisetite maštovitog I nesputanog izbora boja I oblika kojim ste se služile kada bi sa jednocifrenim brojem godina dočepale mamine šminke. Da, baš tog “staviću sve ovo na lice” metoda .Vreme za sve one boje čijoj ste se funkciji u vidu senki za oči do sada čudile : plava, roze, ljubičasta, zelena, žuta… Ili sve zajedno!

Ako se prisetite zvezda osamdesetih kakve su bile Samanta Foks (Samantha Fox) , Madona (Madonna) na vrhuncu karijere, Sindi Loper (Cindy Lauper)  ili u domaćoj varijanti  Slađana Milošević i Lepa Brana iz vremena  filma “Hajde da se volimo” , uz razbarušenu visoko natapiranu kosu I naglaše naramenice, odlični su primeri za to kakav nam se to mejkap smeška ove sezone.

Oči su u fokusu , a senke glavni materijal.  Kombinujte plavu sa ljubičastom, plavu I zelenu, zelenu sa ljubičastom I roze, roze sa plavom… Pravila i nema. Ali evo saveta kako da u nekoliko koraka postignete večernji “vesele osamdesete” izgled :

IStock

 

Korak br.1  :  Ok, najpre dobra svetla baza - bela senka  koju treba naneti preko celog očnog kapka, sve do same ivice obrve.

Korak br.2 : Odaberite neku od omiljenih jarkih nijasni I nanesite je na ceo kapak I skroz do pola santimetra od obrve. 

Korak br.3: Tamniju senku (zelena, plava ili ljubičasta) birajte za gornju ivicu očne duplje I pratite njen prirodni oblik. Liniju završite senčeći ugao I spuštajući je ka spoljašnjoj ivici oka ili je otvorite I oslobodite ka slepoočnicama praveći “mačkastu” varijanu.

Istom bojom možete izvući I donju ivicu oka.

Korak br.4: Nešto otvorenijom nijansom  (neon zelena, svetlo plava  ili roze)  posvetlite sredinu kapka I izvucite još jednu liniju tik uz obrve. Metalizirane i šljokičaste senke ( u obliku praha ili krejona) će dodatno istaći vaš disko look.

Korak br.5: Najtamniju nijansu senke iskoristite kao ajlajner I izvucite oštru tanku duuugu liniju. Za preciznost, koristite sasvim tanku četkicu koju ste prethodno pokvasili.

Korak br.6: Za finiš, vratite se na nijansu kojom ste obojili ceo kapak I povucite još jedan potez četkicom,  uz spoljašnju ivicu oka, tik ispod linije ajlajnera, pa čak i preko slepoočnice.

 

I spremne ste za disko žur! Priznajte, igra sa senkama za oči nikada nije bila zabavnija. Hm…možda još malo šljokica? I to je to. Nemojte se samo iznenaditi ako , kad u ritmu kuckanja štiklica  po asfaltu, počnete da pevušite i megahit osamdesetih “Girls just wanna have fun” :)

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Beauty School Dropout

  Poručite odmah
 • NYX Beauty School Dropout

  Poručite odmah
 • NYX Beauty School Dropout

  Poručite odmah
 • NXY VIVID BLOSSOM LINER

  Poručite odmah
 • NXY VIVID ENVY LINER

  Poručite odmah
 • NXY VIVID FIRE LINER

  Poručite odmah
 • NXY VIVID SAPHIRE LINER

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se