Yes or pass: veštačke trepavice u boji

Maskare u boji su se pojavile davnih šezdesetih godina prošlog veka i predstavljale su apsolutnu revoluciju u makeup svetu. Ofarbane trepavice bile su simbol lepršavosti i slobode, a sasvim očekivano, proslavile su ih pripadnice hipi komune, poznatije kao “deca cveća”. Od tada do danas, promenilo se mnogo toga, ali su upadljivo obojene trepavice imale svoje “trenutke” u svakoj deceniji, i gle čuda, “vaskrsle” su opet! Brzinom svetlosti, još jedan bjuti trend se proneo društvenim mrežama, zagospodario Instagram scenom, ali i modnim pistama. Samo ovog puta, otišlo se korak dalje, pa umesto maskare u boji, na profilima svetskih lepotica gledamo veštačke trepavice u boji!

 

Žute, narandžaste, zelene, neonske

Koliko god se međusobno razlikovali, baš svi makeup look-ovi poseduju jedno zajedničko pravilo – trepavice moraju biti naglašene! Ma koliko da je ostatak šminke savršeno odrađen, sav trud će biti uzaludan, ako trepavice nisu guste i duge. Bez obzira da li je reč o specijalnim, svečanim prilikama ili običnom odlasku u grad, žene na razne načine pokušavaju da oči učine krupnijim, lepšim i izazovnijim. Crna, braon i plava maskara su klasika, a danas se može naći i čitav spektar boja: od ljubičaste i roze, preko zelene, do narandžaste i žute! Taman kada smo pomislili da smo videli sve što je moglo da se vidi, svetske trendseterke su nam predstavile čitav kolorit veštačkih trepavica. Mogu se kupiti u “komadu” (u samo jednoj boji), ili pojedinačno, u nekoliko različitih boja koje možeš kombinovati i raspoređivati u skladu sa svojim željama. Ako ti ne manjka kreativnosti, granice ne postoje, pa veštačke trepavice u boji možeš kombinovati na bezbroj načina!

 

Život nije Instagram

Novi trend izgleda zaista živopisno i efektno na fotografijama, ali život nije Instagram, i tu nastaje glavni problem. Osim što se mora prilagoditi godinama, ako nisi na letnjem raspustu, godišnjem odmoru ili muzičkom festivalu, dobro razmisli da li je vredno isporbati ovaj makeup look samo zato što je hit na društvenim mrežama?

Presuda - veštačke trepavice u boji da ili ne?

Na ova pitanja možda nije jednostavno odgovoriti… S jedne strane, nadogradnja trepavica svakako štedi vreme, a garantuje seksi pogled od jutra do mraka. S druge strane, zamisli da se iz dana u dan budiš sa šarenim trepavicama; da u nijansama kameleona odlaziš u prodavnicu, banku, dom zdravlja ili autobus i budeš na meti začuđenih pogleda. Da ne govorimo o tome da veštačke trepavice, pa samim tim i veštačke trepavice u boji, kod osetljivih ljudi mogu izazvati iritaciju očiju, konjuktivitis, ali i pojačano opadanje prirodnih dlačica.

 

Kompromisno rešenje na opšte zadovoljstvo

Ako već želiš da isprobaš intenzivne pigmente na trepavicama, najsigurnija i najbezbolnija opcija za tebe je maskara za volumen, naravno u boji. Tačnije, najbolja maskara je ona koja će učiniti da trepavice izgledaju i gušće i duže, a uz malo vežbe, na tvojim kapcima će nastati prava remek dela! Prvo nanesi bazu za maskaru, a potom preciznim pokretima raspoređuj boje onako kako želiš. Koren možeš namazati jednom, a vrhove drugom, ili smenjivati boje po dužini kapka… Mogućnosti su neograničene, i što je najbolje od svega, ako nisi zadovoljna postignutim, samo jedan dodir tupfera i skidača šminke rešiće sve probleme. Ali, ako si dobila baš onaj željeni izgled, uzmi uvijač za trepavice, “otvori” pogled i stavi tačku na postignuto savršenstvo!

Pročitaj još: 3 trika za veštačke trepavice bez veštačkih trepavica

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Lancôme Hypnose Blue Mascara

  Poručite odmah
 • YSL Mascara Vinyl Couture 3 Green

  Poručite odmah
 • YSL Volume Effet Faux Cils Violet

  Poručite odmah
 • YSL Mascara Vinyl Couture 3 Gold Top Coat

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Color Mascara Purple

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Color Mascara Blue

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Color Mascara Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Lilac Mascara

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, oči, trend, Yves Saint Laurent, Lancome, instagram trend, trepavice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Želiš definisane i popunjene obrve bez puno truda? Ovo su olovke koje ćeš obožavati.

Svedene, divlje, razbarušene, prirodne, pune ili tanje, obrve su must have i sva pažnja je samo na njima...