Za ili protiv: presečene obrve, trend koji se vraća

Zvuči neverovatno, ali je istinito – trend koji je bio popularan među hip-hop izvođačima početkom devedesetih i koji se s vremena na vreme “širio” i na nas “obične smrtnike”, sada je ponovo zaživeo na Instagramu i to zahvaljujući mladim ženama koje vole da eksperimentišu i da se poigravaju oblicima.

 

Ovaj retro trend možeš napraviti sama kod kuće koristeći žilet i makazice za obrve, olovku za popunjavanje obrva i korektor. Ali, pre nego što odlučiš da ga isprobaš, saznaj koji su to najbezbedniji koraci za njegovoro kreiranje.

Kako napraviti presek?

- Proces započni uobičajenim oblikovanjem, onako kako to inače radiš, pincetom ili žiletom.

- Ako prvi put praviš presek, uzmi malo gustog korektora visoke pokrivenosti i pomoću uglaste četkice iscrtaj mesto na kom bi želela da bude zarez. Isprobavaj sve dok u potpunosti ne budeš zadovoljna pozicijom, debljinom i izgledom.

- Kada konačno utvrdiš kakav zarez bi ti najbolje pristajao, ukloni korektor, očešljaj dlačice na dole čistom četkicom od maskare ili češljićem.

- Koristeći makazice ukloni dlačice sa mesta na kom želiš da napraviš presek, očešljaj na gore, a potom sporim i nežnim pokretom obrij željeno parče.

- Svojom omiljenom olovkom za obrve ujednači boju i popuni sve one delove na kojima su dlačice proređene, a onda završi šminkanje na uobičajeni način.

Dizajn i mesto proreza

Najpopularnija mesta za presek nalaze se tik iza luka, na samom luku ili na “repu”. Ove pozicije su odabrane tako da zarez na njima ne remeti opšte karakteristike lica i ne menja suštinski izgled.

 

Presek može biti postavljen vertikalno ili blago dijagonalno, neki vole da imaju jedan, neki više proreza, a neki su otišli toliko daleko, da su osmislili oblik X.

Pitanje svih pitanja: Da li će dlačice ponovo izrasti?

Pre nego što odgovorimo na ovo pitanje, jedno malo upozorenje: obrve, zajedno sa očima zauzimaju centralni deo lica i zato bi bilo dobro da uvek imaš na umu da se svaka greška i nesmotrenost skupo plaćaju! Ako ne možeš da odoliš novom-starom trendu i ako se on uklapa u tvoju životnu estetiku – samo napred! Važno je da pažljivo pratiš uputstva brijanja i nećeš imati razlog za brigu. Dlačice će ponovo početi da rastu već posle nekoliko dana, a najduže za mesec-dva sve će biti kao pre.

 

S druge strane, ako ih čupaš pincetom (iz korena) nema garancija! Čak i da imaš dovoljno sreće i da dlačice počnu ponovo da rastu, trebaće im mnogo više vremena nego u prvom slučaju - biće proređene, znatno tanje, a promeniće se i ugao pod kojim rastu. Zato je topla preporuka da pri kreiranju presečene linije zaboraviš na korišćenje pincete.

Pročitaj još: Laminacija obrva: sve što ste želeli da znate

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 08

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill Soft Brown

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Soft Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 102 Cool Blond

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Chatain

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, tečni puder, puder, poznati, trend, moda, obrve, anti-age, iskopiraj izgled, tutorial, Loreal Paris, Maybelline New York, instagram trend, Fit Me, olovka za obrve, oblikovanje obrva, olovke za obrve, gel za obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Svi benefiti krema sa hijaluronskom kiselinom

Već znamo da je hijaluron No. 1. anti-age sastojak koji ima benefite u prevenciji znakova starenja i blagodetima koje pruža tvojoj koži, evo o čemu je...