Zbogom japansko iscrtavanje obrva - stigao je microfeathering

Da li si se nekada zapitala koliko dugo bjuti scenom vlada opsednutost savršenim obrvama? Dve-tri, deset ili pedeset godina, šta god da kažeš nećeš pogrešiti! Obrve su pozicionirane na centralnom delu lica, one vedre i oblače i upravo od njihovog oblika zavisi da li ćeš sebe prikazati u najboljem mogućem izdanju. A trendovi se samo smenjuju! Videli smo sve što je moglo da se vidi: tanke i elegantne, pretanke i potpuno neprirodne, guste, čupave, a onda sve u krug…

Ako si ih nemilice čupala verovatno sada osmišljavaš najbolje načine i tehnike da to nadoknadiš, a japansko iscrtavanje obrva je sigurno nešto što si do sada ili isprobala ili bar razmatrala.

Pomerite se, stigla je nova zvezda!

Ova tehnika spada u kategoriju polutrajnog makeup-a i podrazumeva precizno iscrtavanje obrva koje je gotovo nemoguće razlikovati od prirodnih. Tu je i microblading, a glavna razlika među njima je oštrica kojom se procedura izvodi. U ovom slučaju dlačice su čak i tanje, a posebno se vodi računa o njihovom položaju, što omogućava još prirodniji efekat. Ako je sudeći po revijama i Instagram profilima najvećih svetskih zvezda, ove metode će uskoro postati daleka prošlost, jer brigu o tvojim obrvama sada preuzima microfeathering!

Nežne i lepršave kao pero

Koliko god iscrtane dlačice ličile na one sa kojima si rođena, presavršeni oblik obrva će poreći svaku priču o njihovoj prirodnosti, jer presavršeno i prirodno ne idu jedno sa drugim. Umesto “nožića” koje smo do sada viđali i koji iscrtavaju stroge linije, feather ili pero tehnika, ima za cilj nešto sasvim drugačije - lepršavo, opušteno i zaista najprirodnije do sada! Ranije metode su podrazumevale popunjavanje obrva i prekrivanje cele regije, što je za rezultat imalo punoću, ali microfeathering popunjava samo one najkritičnije delove, namerno ostavljajući manje praznine.

 

Gustina u ovom slučaju nije u prvom planu, kozmetičar ne prati šablon, već sam procenjuje gde bi trebalo dodati po koju dlačicu. Ništa ne sme biti prenaglašeno i predefinisano, jer je cilj da simuliramo prirodni rast dlačica kako bi obrve izgledale sofisticirano, jednostavno i prelepo. Kada završiš, niko neće moći da primeti razliku između prirodnog i iscrtanog, pogotovo što se boja usklađuje sa nijansom obrva, a ne sa trenutnom bojom kose.

No-makeup makeup efekat

Manje iscrtanih dlačica, manji intenzitet boje, finiji nožići... Sve su to prednosti microfeathering-a koji i pored činjenice da spada u polutrajnu šminku, zbog finalnog efekta možemo svrstati i u kategoriju no-makeup makeup-a. Ali, da bi bila podoban kandidat za ovaj tretman, u startu moraš imati veći broj prirodnih dlačica kako bi se proces uopšte započeo. Ako su tvoje obrve previše počupane, ipak ćeš morati da se zadovoljiš nekim drugim metodama.

Vodi računa o svom zdravlju, biraj isključivo proverene salone i stručno osoblje kako bi izbegla i najmanju mogućnost infekcija. Ne zaboravi da se nega nastavlja i posle tretmana, pa pre svakog izlaska iz kuće nanesi dnevnu kremu sa visokim UV faktorom zaštite kako bi sprečila da boja izbledi pre vremena. Uz adekvatno održavanje, pigment će biti postojan otprilike godinu dana.

Dva puta razmisli

Kao što si već shvatila, moda se, bar kada je reč o obrvama, menja vrlo brzo i ponekad je teško sve to ispratiti. Ako se odlučiš za japansko iscrtavanje obrva imaćeš savršeno oblikovane i maksimalno popunjene obrve bar dve do tri godine. Ali, kada se trendovi tako lako smenjuju menjaju, i trenutno nalažu nešto potpuno drugačije, lepršavo i prirodno, ne bi bilo loše da dva puta razmisliš pre nego što se odlučiš za bilo koju od navedenih metoda ulepšavanja.

Probaj sama

Ako su prirodne obrve ono što je trenutno in i ako ne traže strogo praćenje forme, boja i kalupa, zašto sama ne bi pokušala da postigneš željeni rezultat i to pomoću standardnih makeup proizvoda koje možeš naći u svakoj drogeriji.

Uz malo vežbe možeš napraviti sjajne rezultate! Za oblikovanje obrva su ti potrebni samo olovka za obrve i senka za obrve, pincetu preskači koliko možeš, ali ne i češljić. Povlači tanke linije, pokušavajući da simuliraš prirodni pravac rasta dlačica, kao i njihovu boju, a senka ti može pomoći da bolje kamufliraš sve one veće prazne površine. Na kraju, svoje remek delo fiksiraj gelom za obrve. Ne samo što nećeš morati da robuješ trendovima (što bi bio slučaj kada bi se opredelila za neku od polutrajnih tehnika), već ćeš uštedeti novac i poboljšati svoje makeup veštine. Dovoljno razloga da se potrudiš!

Pročitaj još: Za ili protiv: presečene obrve, trend koji se vraća

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Poručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Poručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, obrve, iskopiraj izgled, prirodni look, dnevna rutina, večernja rutina, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna za trendy prolećni makeup u plavim nijnsama?

Zaboravi na dosadne boje, jer ovog proleća u fokusu su plave nijanse, evo kako da se nasminkaš a da pratiš trendove sezone...