Čime nanosite puder? By Dunja Jovanić

Postoji mnogo pravila vezanih za šminkanje. Dobra stvar je da ih vi možete totalno zanemariti. I imati svoja pravila, cake, trikove i način koji radi za vas. Pravila su tu da se krše, zar ne? 

Iz godine u godinu, kako šminka postaje sve važniji deo naših života i sve bitnija tema svakodnevnih ženskih razgovora, lansiraju se novi proizvodi i inovacije na tržištu. Od 3D četkica za nanošenje pudera, preko sunđera u obliku suze, sunđera sa zaobljenim vrhom, špicastim vrhom, silikonskih sunđera... I svi ti makeup „alati“ navodno bolje nanose puder od vaših prstiju. A opet, kada pogledate, kako smo se svi šminkali pre 10 i 15 godina? Koliko se ja sećam, svi smo imali jednu do dve četkice ukupno. Jednu za rumenilo i eventualno jednu za senku. I opet je to sve izgledalo super. 

Zato ćemo sada da navedemo prednosti i mane nanošenja pudera prstima, četkicom i blenderima. 

Nanošenje pudera prstima

 

A post shared by Dunja Jovanic (@imfashionbabe) on


+ Vaši prsti, odnosno jagodice prstiju imaju temperaturu vašeg tela (oko 37 stepeni), što znači da im to daje znatnu prednost u odnosu na druge makeup alate, jer ta temperatura omogućava savršeno blendovanje proizvoda.

- Ukoliko nepažljivo nanosite puder prstima, vrlo lako možete da ostanete šarenog lica.

Nanošenje pudera četkicama

Čime nanosite puder? By Dunja Jovanić

+ Četkica je makeup alat koji će vam dati apsolutno najveću pokrivnu moć pudera u odnosu na sve druge alate.

- Veoma je teško postići savršen „airbrush“ završni efekat jer kakva god da je četkica, ostaviće sitan trag dlačica na licu.

Nanošenje pudera sunđerima/blenderima

+ Postižete najsavršeniji „airbrush“ efekat i lice izgleda besprekorno, bez ijedne tačkice i tragova dlačica i puder na licu izgleda kao vaša druga koža

- S obzirom na to da se uglavnom koriste vlažni, sunđeri ovog tipa ne daju vam punu pokrivnu moć i upijaju dosta proizvoda, što znači da ako inače koristite jednu pumpicu pudera, za ovu metodu će vam biti potrebne dve.

Iskreno, ja koristim sve ove alate.

Prstima obožavam da stavljam bronzer, kremaste proizvode za konturisanje i korektor. Blendere obožavam, ali mi je nekada veoma naporno da ih čistim, pa dok odmaram od blendera, koristim četkice. 

Pročitajte još: Kako staviti puder kao profesionalni šminker by @anastasijastasha

Povezane teme: tečni puder, puder, dunja jovanić

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo su tečni puderi koji odgovaraju svakom tipu kože

Možda zvuči nemoguće, ali u nastavku teksta predstavljamo proizvode koji će ispuniti tvoja očekivanja - ovo su tečni puderi koji odgovaraju svakom tip...