Crvene senke za oči – da ili ne?

Boja koju smo već više puta okarakterisali kao boju zlatne ere Holivuda, zbog crvenih usana poznatih lepotica Merilin Monro i Grejs Keli se nekako uvek vezuje za usne i karmin. Danas, međutim, kozmetička industrija se toliko trudi da pripadnicama nežnijeg pola predstavi nešto novo i neobično da je crvena boja sve češće nalazi i u paletama senki za oči.

Samo za odvažne


Ova boja se vezuje za karakterne i temperamentne osobe – one koje nikako ne ostaju neprimećene. Upravo takve žene iz svetskog šou-biznisa su na svojim kapcima prve ponele crvenu boju. Bez obzira da li je reč o brineti, plavuši ili crnki, crvene senke pristaju samo ženi sa jakom unutrašnjom energijom i željom da se svojom pojavom izdvoji iz mase.

Od poznatih šminkera često možemo čuti da treba izbegavati crvene senke, zato što mogu stvoriti izgled umornih očiju. Mnogobrojne lepotice koje biraju ovaj trend samo su dokaz da ova boja može veoma lepo izgledati i na vašim kapcima.

Naravno, ako izaberete trend koji je zavladao makeup svetom, morate se pridržavati nekih osnovnih pravila:

1. Prilagodite odeću senkama


Crvenu boju na kapcima morate pažljivo uklopiti sa celokupnim stajlingom. Zato uz njih uvek birajte odeću klasičnih boja kao bela, crna ili siva.

2. Obratite pažnju na lice

Ova nijansa senki ne dopušta greške. Crvena boja ističe nedostatke lica, i zato birajući ovu boju za svoje kapke, imajte strpljenja sa ostalom šminkom i potrudite se da vam lice ne izgleda previše napadno.

3. Naoružajte se dobrim raspoloženjem

Crvena boja na očima će vas svakako dovesti u centar pažnje svakog dešavanja, zato ne zaboravite da lepota dolazi iznutra i da od vašeg raspoloženja zavisi kako će vas ostali videti. Budite sigurne u sebe i ne dopustite da vam bilo šta pokvari raspoloženje. Samo tako će crvena senka na vašim kapcima biti pun pogodak!

Pročitajte više: Orange make-up za proleće

Povezane teme: senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Saznaj sve o Marvel x Maybelline kolekciji i gde je možeš naći

Kako bi neki makeup proizvod dobio status superheroja transformišućih moći, on mora biti izuzetan, nepobediv i neustrašiv saveznik onih koji iskazuju ...