Part 2: Sve što treba da znaš o tretmanima lash lift i brow lamination

Svesne smo činjenice koliko su obrve zapravo važan deo lica, kako za isticanje crta lica, tako i za bolji izgled celokupnog makeup-a, ali i za sam boost samopouzdanja. Savršeno oblikovane, guste obrve, poput onih koje viđaš na naslovnim stranama časopisa, više nisu toliko nedostižne. Poslednjih godina se pojavio sve veći broj procedura za oblikovanje, isticanje i farbanje obrva, a sada otkrivamo zašto je hit procedura, brow lamination, postala najtraženiji estetski zahvat u salonima lepote.

Šta je brow lamination?

Laminacija obrva je još jedan u nizu popularnih trendova salona lepote, za koji se opredeljuje sve veći broj pripadnica nežnijeg pola koje žele da svoje obrve oblikuju do perfekcije. Naime, ovaj tretman ne menja drastično oblik i širinu obrva, već samo naglašava postojeće prirodne obrve i njihove prednosti, dok eleminiše manje nedostatke.

Laminacija obrva je, za razliku od procesa tetoviranja obrva i trajne šminke, potpuno bezbolna metoda, koja će učiniti da obrve izgledaju lepo i negovano. S druge strane, efekat ove procedure je mnogo kraći, nego da si se opredelila za trajnu šminku i traje samo do tri meseca.

Laminacija obrva - procedura

Sama procedura laminacije obrva, radi se uz pomoć supstance koja se nanosi na obrve, a zahvaljujući kojoj dlačice obrva postaju zdravije, poslušnije, lepše i pravilnijeg oblika. Procedura se obavlja u tri različite faze i prosečno trajanje tretmana laminacije obrva je sat vremena.

I faza laminacije obrva

Na samom početku, obrve se premazuju keratinom, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile, postale ispunjene, elsastične, sjajne i glatke. Ovaj postupak naziva se modelovanje obrva i on se praktikuje naročito zbog onih najneposlušnijih, tvrdih dlačica, koje se kreću u različitim smerovima.

II faza laminacije obrva

U sledećoj fazi vrši se pigmentacija, kod onih dlačica obrva koje su oštećene i razređene i koje su počele da gube svoju prirodnu boju. Obrve se premazuju pigmentima, koji ne smeju biti tamniji od prirodne boje kose, kako bi zadržale što prirodniji izgled.

III faza laminacije obrva

Poslednja faza laminacije obrva predstavlja premazivanje obrva posebnom vrstom keratina, koja sadrži vitaminske komplekse i esencijalne aminokiseline, koje doprinose bržem obnavljanju obrva.

Kako će tvoje obrve izgledati nakon laminacije obrva?

Nakon potupka laminacije, obrve će biti poslušnije i deblje i kretaće se u samo jednom smeru, a asimetrične obrve biće ujednačenije.

Nedostaci postupka laminacije obrva

Iako se ova vrsta tretmana sređivanja obrva smatra jednim od najsigurnijih i najbezbolnijih na tržištu, cene ovakvih tretmana u dobrim salonima su, izuzetno visoke, i to sve za tako kratak vremenski period trajanja efekta nakon tretmana.

Ukoliko se, da bi uštedela, ipak opredeliš za neki jeftiniji salon, nemoj se iznenaditi ako efekat nakon tretmana bude slabiji, jer ga mnogi saloni nude, ali ga izrađuju uz pomoć niskokvalitetnih proizvoda, koje mogu izazvati reakcije na tvojoj koži, a svi znamo koliko je koža oko očiju osetljiva.

Isto tako, obavezno obrati pažnju na to da ne radiš tretman dok si prehlađena, imaš temperaturu, ili bilo kakvu bolest oka u obliku konjuktivitisa.

Savršene obrve u kućnoj radinosti

 

Naravno, ukoliko nisi u potpunosti sigurna da je ovaj tretman za tebe, olovke za obrve, gelovi i pomade su uvek opcija!

Uz pomoć njih ćeš, iz udobnosti svoje kuće, za mnogo manju sumu potrošenog novca, uspešno i precizno docrtati dlačice koje ti nedostaju, a uz pomoć gelova za obrve, one će ostati na mestu, baš kao da si radila laminaciju obrva.

Pročitaj još: Isprobale smo legendarni Maybelline Instant Eraser i sa vama delimo naše utiske

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff Eyebrow Pencil

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow 36H

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Express Brow Satin Duo Eyebrow Pencil 04 Dark Brown

  Poručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 04 Ash Brown

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel

  Poručite odmah
 • YSL Couture Brow Slim

  Poručite odmah
 • Lancôme Monsieur Big Eyebrow Pencil

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, obrve, Yves Saint Laurent, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, NYX Professional Makeup , YSL, olovka za obrve, sapun za obrve, olovke za obrve, gel za obrve, laminacija obrva

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna da uz pomoć novog makuep trenda oživiš svoju omiljenu Barbi lutku iz detinjstva?

Nakon što je objavljen zvanični trejler za film "Barbi", interent je preplavljen novim makeup trendom, evo o čemu je reč...