Kako da na najbolji način nanesete kompaktni puder

Baršunasti, perfektno nežan izgled kože može se postići samo ukoliko se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila za nanošenje kompaktnog pudera.

Kako da na najbolji način nanesete kompaktni puder

Pre nego što na svoje lice nanesete bilo koji makeup proizvod, veoma je bitno da koži prethodno pružite odgovarajuću hidrataciju.

Hidratantne kreme hrane kožu, štite je od spoljašnjih uticaja, ali i stvaraju odgovarajuću podlogu za šminkanje.

Nakon detaljne hidratacije, na lice nanesite prajmer uz koji ćete postići gladak izgled kože.

Ovaj proizvod učiniće da šminka na vašem licu duže izgleda sveže i uredno. Sledeći korak je pokrivanje svih nesavršenosti korektorom, nakon kog treba naneti tečni puder. Veoma je bitno zapamtiti pravilo da kompaktni puder obavezno treba nanositi nakon nanošenja korektora, a zatim i tečnog pudera, kako bi se postigao željeni, što prirodniji izgled.

Odaberite kompaktni puder u nijansi vašeg tena i nanesite ga preko celog lica koristeći sunđerasti aplikator.

Kako da na najbolji način nanesete kompaktni puder

Sunđerom ravnomerno utrljajte proizvod na kožu lica, a potom pažljivo izblendirajte. Ova tehnika omogućava detaljno pokrivanje nesavršenosti i čini kožu baršunastom i besprekornom.

Nanošenje ovog proizvoda moguće je i odgovarajućom četkom za kompaktni puder. U tom slučaju, vodite računa da sa četke otresete višak pudera, a zatim počnite sa nanošenjem od sredine lica, tako što ćete detaljnim tapkanjem četkom preći preko cele površine lica. Pažljivo izblendirajte deo između lica i vrata, kako razlika u nijansi ne bi bila vidljiva i kako se izgled vašeg lica ne bi razlikovao od ostatka tela. 

Pri nanošenju kompaktnog pudera treba voditi računa o tipu vaše kože, pa njegovo nanošenje može zahtevati nešto drugačije korake.

Ukoliko imate suvu kožu, puder nanosite samo na T-zonu i ispod očiju, izbegavaći tako suve delove kože. Dame koje imaju masnu kožu, kompaktni puder bi trebalo da nanose preko celog lica, dok će u suprotnom postići neuredan i neujednačen izgled.

Takođe, od velike važnosti je i odabir prave nijanse kompaktnog pudera. Birajte onu nijansu koja je najbliža vašem tenu - ukoliko se odlučite za previše svetlu, vaša koža će posle izvesnog vremena početi da deluje neprirodno.

Pročitajte još: Popravi polomljeni kompaktni puder u samo 3 koraka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infallible Ultra-Matte Powder

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Napredni makeup tutorijal: konturisanje vilice

Jasno je da u veštim rukama bronzer i hajlajter mogu da naprave čudo. Ako tvoja makeup rutina obavezno uključuje set za konturisanje lica, onda će te ...